Vreselijk drama: kindje omgekomen bij zwaar ongeval met platte kar

Limburgse voetbalhooligan blaast eigen hand eraf met vuurwerk

In het Zeeuwse Yerseke is zojuist een klein meisje om het leven gekomen, nadat een vreselijk 0ngeval met een platte kar. Het meisje zat op een kampioenswagen, maar viel hier vanaf.

Dochter van bestuurder

Dat laat de secretaris van Voetbal Vereniging Yerseke weten aan de Telegraaf. Ook meldt hij dat het niet om een lid van de vereniging gaat.

Het ging rond 14.30 uur helemaal mis bij een rotonde aan de Welleweg. De vrachtwagen was op weg naar de vereniging om een meisjesteam dat kampioen was geworden te huldigen.

Volgens voorzitter David Bakker is het meisje de dochter van de chauffeur. Zijn beide dochtertjes stonden op de wagen. Bij de rotonde moest de man remmen, waardoor een van de meisjes van de platte kar werd geslingerd. Zij overleefde dat niet.

De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopters hebben nog geprobeerd het leven van het kind te redden, maar hulp mocht niet meer baten.

Totaal overstuur

Ondertussen is iedereen kapot van het gebeuren. Het meisjesteam dat kort voor de gebeurtenis als kampioen gehuldigd was werd op het sportcomplex gehouden.

Zij zijn daar ook opgevangen. De voorzitter meldt dat zij totaal overstuur zijn. De wedstrijd van het eerste team van de club werd direct gestaakt nadat het droevige bericht het bestuur bereikte.

Daarna zijn andere wedstrijden ook allemaal afgelast. Het aanwezige publiek op het complex is verzocht naar huis te gaan.

Langs deze weg willen wij de nabestaanden en alle betrokkenen ontzettend veel sterkte toewensen met dit heftige verlies.

Scroll naar boven