De man die op de A59 een aanrijding zou hebben veroorzaakt waarbij een complete familie in maart om het leven kwam, zou maar liefst 250! kilometer per uur hebben gereden. Hij knalde vol op de auto waarin het gezin zat.
Vandaag rechtszaak
De vader, moeder en twee kinderen uit Raamdonksveer kunnen het helaas niet meer navertellen. Vandaag stond de eerste zitting op het programma.
De officier van justitie heeft hierbij opzienbarende details openbaar gemaakt. Bestuurder Thomas de G. (33) zou bezig zijn geweest met het filmen van snelheidsmeter. Ondertussen ging hij steeds harder rijden. Hij kon de auto met daarin het gezin niet meer ontwijken.
Niet komen opdagen
Thomas is vandaag niet naar de rechtszaal gekomen. Dat vindt hij ‘psychisch’ allemaal te zwaar. Dat stelt zijn advocaat, die ook meteen laat weten dat De G. vandaag een ‘persoonlijkheidsonderzoek’ moest ondergaan.
De rechter hoort het aan, maar heeft er weinig begrip voor. Tijdens de inhoudelijke zitting wil hij dat Thomas de G. naar de rechtszaal komt. “Anders zorgen wij ervoor dat hij hier komt.”
Onderweg naar huis
Wanneer Thomas op 10 maart jongstleden op de auto met het gezin botst, zijn zijn net op weg naar huis. Het gaat om een meisje van 10, jongen van 13 en hun ouders van 46 jaar.
Thomas de G. wordt door de officier van justitie verdacht van d00dslag. Eerder werd al bekend dat hij te hard reed en het vermoeden bestaat dat hij te veel had gedronken.
De advocaat van De G. beaamt dat zijn cliënt feiten heeft gepleegd die strafbaar zijn. Maar, zo zegt hij: ”Mijn cliënt had de hele rit een black-out.”
De officier van justitie weet niet wat hij hoort. ”Als je een black-out hebt, kun je ook niet je snelheidsmeter gaan filmen.”
Andere dingen
Als het aan het OM ligt, wordt De G. ‘voorwaardelijke opzet’ ten laste gelegd. Hij nam immers het risico door na te veel drank de weg op te gaan. Ook lette hij tijdens het rijden niet op, en paste zijn snelheid niet aan. ”Tot een seconde voor de gebeurtenis gaf hij nog gas.”
‘Heel erg voor Thomas’
Een kennis van de bestuurder heeft later tegenover Omroep Brabant verteld dat Thomas de familie wilde ‘helpen’. Dat is niet gelukt, want de deuren zaten op slot.
Vervolgens is De G. op de vlucht geslagen. Pas twee weken na de gebeurtenis werd hij in de boeien geslagen. En dan is er nog iets bijzonders.
Op de telefoon van Thomas, worden 13 filmpjes van snelheidsovertredingen gevonden. Die zijn gemaakt binnen slechts 2 jaar tijd. Het OM reageert gevat: ”Het interesseert hem allemaal niet.”
Uitgelezen
Het OM heeft nog maximaal twee maanden nodig om het hele onderzoek af te ronden. Zo wordt eerst nog de Seat, de auto van de verdachte, uitgelezen. Zo kan duidelijk worden hoe hard Thomas exact reed en of hij in de laatste seconden geremd heeft.
Thomas de G. blijft vastzitten in afwachting van de rechtszaak. Wat hem boven het hoofd hangt, is een straf van meer dan 12 jaar.
Maar goed, dat is nog steeds veel te kort gezien het feit dat de nabestaanden de rest van hun leven moeten doorbrengen zonder hun vier geliefden.