Vreselijk: Belgische ouders laten kindje (3) alleen in bad

Limburgse voetbalhooligan blaast eigen hand eraf met vuurwerk

In het Belgische Rupelmonde is vandaag een driejarig kindje van de verdrinkingsdood gered dankzij (de zoon van) een oplettende apotheker.

Kleine kinderen hebben voortdurend toezicht nodig. Zeker wanneer ze nog maar drie jaar zijn en in bad gaan, is het een slecht idee om geen toezicht te houden.

Je weet immers maar nooit wat er kan gebeuren, en wanneer er geen ouder is die toezicht houdt kan catastrofaal aflopen.

Verdrinking

Voor twee Belgische ouders is hun grootste nachtmerrie vandaag bijna werkelijkheid geworden.

Rond 10.00 uur vanmorgen kwam er bij de hulpverleningszone in Waasland een melding binnen van een verdrinking. De ouders hadden hun, schijnbaar levenloze kindje naar buiten gedragen.

Reanimatie

Ze besloten om aan te kloppen bij de dichtstbijzijnde apotheek, gelegen aan de Graaf Van Vlaanderenlaan in Rupelmonde.

De zoon van de apotheker, Ward Uyttenhove (26) deed open: ”Het kind ademde niet meer. Ik heb reanimatie uitgevoerd die gelukkig heel succesvol was.”

”Het kindje was compleet doorweekt, ik vermoed dat het om een ongeluk gaat dat thuis is gebeurd”, zo sluit de man af.

EHBO-cursus

De redder in nood is niet medisch geschoold en werkt als ingenieur. ”Voor mijn werk oefen is een aantal veiligheidsfuncties uit.”

”Daardoor volgde ik een opleiding EHBO. ”Daarin leerde ik onder meer hoe ik mensen kan reanimeren. Ik heb de diploma pas twee maanden.”

”Dat ik de lessen zo snel in de praktijk zou moeten omzetten, had ik niet verwacht. Ik ben blij dat ik het kindje heb kunnen helpen.”

In bad

Inmiddels is duidelijk geworden dat het kindje alleen is gelaten in bad. ”De omstandigheden zijn duidelijk”, aldus de apotheker.

Omstandigs hebben de hyperventilerende ouders weten te kalmeren. Het kind ligt inmiddels in het ziekenhuis. De vader ging met hem mee.

Scroll naar boven