Vreselijk bedrijfsongeval bij olieraffinaderij in Nieuwdorp: een dode en vier gewonden

Vreselijk bedrijfsongeval bij olieraffinaderij in Nieuwdorp: een dode en vier gewonden

Bij olieraffinaderij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is vanmorgen een man om het leven gekomen bij een tragisch bedrijfsongeval. Daarnaast vielen er nog vier gewonden. 

Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Wel is bekendgemaakt dat het misging tijdens onderhoudswerkzaamheden. Op de plek des onheils was het een komen en gaan van hulpdiensten. Zo rukten er vier ambulances, een tankautospuit en een ladderwagen van de brandweer uit.

In een verklaring spreekt Zeeland Refinery haar dank uit voor de hulpverleners, die de zorg van de hulpdiensten van de raffinaderij snel overnamen. ”Maar bovenal willen wij ons medeleven betuigen met de nabestaanden van de overledene en de gewonde medewerkers en betreuren wij het gebeurde ten zeerste.”

Omdat er meer medische zorg nodig was, is ook de Lifeliner vanuit Rotterdam ter plaatse gekomen. Meerdere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval. De directie wil in afwachting daarvan geen mededelingen doen over de exacte toedracht, maar laat weten zelf ook een ‘diepgaand onderzoek in te stellen’.

Scroll naar boven