Vreselijk bedrijfsongeluk: Medewerkers vallen in volle tank chocolade

Vreselijk bedrijfsongeluk: Medewerkers vallen in volle tank chocolade

Het moederbedrijf van chocoladereep Mars heeft een boete gekregen van 14.500 dollar nadat twee van haar medewerkers in een volle tank chocolade waren gekieperd. De arbeiders moesten gered worden van een horrordood.

Het ongeluk vond overigens al plaats in juni vorig jaar. Destijds vielen de medewerkers in de Mars Wrigley fabriek in Elizabethtown (Pennsylvania). Hoe het kon gebeuren dat ze in de tank vielen is nog altijd niet duidelijk, maar binnen de kortste keren lagen ze tussen de Dove-chocolade.

Ziekenhuis

De twee konden niet eenvoudig gered worden. Toegesnelde hulpdiensten moesten een gat maken aan de onderkant van de tank. Een van de twee was er zeer ernstig aan toe en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeerde opleiding

De Occupational Safety and Health Administration omschrijft het voorval als een ‘zeer ernstig incident’. ”Deze mannen waren ingehuurd om de tanks te reinigen, maar kregen daar niet de juiste opleiding voor.” Om die reden heeft het bedrijf een boete gekregen.

Mars Wrigley gaat niet in beroep tegen de boete. ”De veiligheid van onze medewerkers, ook degene die niet in vaste dienst zijn bij ons, staat voorop.”

Scroll naar boven