Vreselijk: Baby’tje van 11 maanden zeer ernstig gewond na incident bij onthaalouder

Vreselijk: Baby'tje van 11 maanden zeer ernstig gewond na incident bij onthaalouder

In België is een baby van slechts 11 maanden zwaargewond geraakt na een ongeval bij een onthaalouder (dat is een man of vrouw die kinderen opvangt in de eigen woning). Het Agentschap Opgroeien heeft de vergunning van de ouder geschorst, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Nuance

Volgens burgemeester Van Looy was het kindje donderdag ziek geworden. ”De onthaalouder, die een zeer goede reputatie heeft, heeft het kindje te slapen gelegd”, vertelt ze. ”Maar toen ze even later weer ging kijken, stelde ze vast dat er iets mis was. Het kindje ademde niet meer…”

De onthaalouder zou daarop direct de hulpdiensten hebben gebeld. Ook heeft ze zelf getracht de baby te reanimeren. De hulpdiensten zouden haar zelfs gecomplimenteerd hebben met haar aanpak. ‘

Gisteravond was de toestand van de baby nog steeds kritiek, aldus Van Looy die haar medeleven wil overbrengen naar de ouders van het kindje.

Shock

De kinderopvang is inmiddels gesloten. De onthaalouder is begrijpelijkerwijs volledig in shock en is niet langer in staat om kinderen op te vangen. Haar verantwoordelijke heeft besloten de vrouw minimaal een maand op non-actief te zetten.

De politie heeft desondanks een onderzoek gestart. ”Het labo en onze ploegen zijn ter plaatse geweest, maar niets wijst op kwade opzet of een fout. Het gaat hier waarschijnlijk om een spijtige samenloop van omstandigheden. Er zijn ook geen aanhoudigen verricht”, zo zegt Nick Krols.

Scroll naar boven