Vreselijk aanrijding op spoorwegovergang in Putten

Vreselijk aanrijding op spoorwegovergang in Putten

Bij de spoorwegovergang op de Arkeheemseweg in Putten, heeft zojuist een tragische aanrijding met een persoon plaatsgevonden.

Volgens een correspondent van het Algemeen Dagblad was de trein onderweg van Putten in de richting van Nijkerk. Het is nog niet bekend wat er exact is gebeurd.

De Nederlandse spoorwegen meldt dat er beperkt treinverkeer mogelijk is tussen de stations van Zwolle en Amersfoort.

Twee treinen

Door het ongeval, dat rond half drie gebeurde, kon volgens de NS ook een tweede trein niet verder. Die stond stil ter hoogte van de kruising met de Nijkerkerstraat.

Beide treinen zaten vol met feestgangers die Koningsdag willen vieren. De treinen zijn naast elkaar gezet, waarna passagiers van de ene naar de andere trein konden overstappen.

De spoorwegovergangen van de Arkemheenseweg en de Nijkererstraat zijn beide gesloten. Verkeer wordt omgeleid.

Witte schermen

Rondom de plek van het incident staan witte schermen. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Op en langs het spoor lopen medewerkers van de brandweer, politie en ProRail (spoorwegbeheerder).

Het onderzoek lijkt zich te richten op een personenauto die die vlakbij de overgang staat. Vermoedelijk komt er later aanvullende informatie.

De NS raadt treinreizigers tussen Amersfoort en Zwolle aan via Deventer om te rijden. De extra reistijd bedraagt drie kwartier.

 

Scroll naar boven