Vreselijk: 7 jonge vrouwen ingesloten, betast en aangerand in Walibi

Vreselijk: 7 jonge vrouwen ingesloten, betast en aangerand in Walibi

Zeven jonge vrouwen die in een wachtrij stonden voor een achtbaan in pretpark Walibi (Biddinghuizen), zijn door een groep jongens ingesloten en aangerand. Walibi is op de hoogte van het incident en heeft de groep ‘aangesproken’.

De moeder van een van de vrouwen laat via Twitter weten dat haar dochter van 18 afgelopen week slachtoffer is geworden van grensoverschrijdend gedrag.

De vrouw stond met zes vriendinnen in de rij voor de achtbaan Xpress, toen een grote groep jongens de vrouwen insloot. “Knijpen, intimideren, handen overal. Smallere, donkere rij. Geen personeel”, schrijft Anne Peetoom.

Haar dochter heeft zich volgens haar moeder nog nooit zo angstig gevoeld. “Aangifte hebben we niet gedaan, dat heeft toch geen zin als je niet weet om wie het gaat. Het was donker, dus je weet niet wie er aan je heeft gezeten.”

Aangesproken

Woordvoerder Mandy van der Tak van Walibi ziet het voorval als een incident. “Het is niet iets wat veelvuldig gebeurt, maar we tolereren dit totaal niet.” Ze zegt dat de groep jongens er door een medewerker van een pretpark op aangesproken is. “Daarna hebben we geen melding meer gehad.” Het park is niet van plan om verdere maatregelen te nemen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven