Vrachtwagenchauffeur gebruikt bus als ‘Noah’s Ark’ om dieren te redden van orkaan

Zijn naam is Tony Alsup maar misschien ken je hem als Noah. In plaats van een ‘Ark’ te rijden, rijdt hij in een bus. Tony weigert mensen achter te laten tijdens natuurrampen, maar dieren al helemaal.

Daarom veranderde Tony uit Greenback, Tennesee een bus in een mobiel dierenasiel om alle “overgebleven” huisdieren op te halen die niet gered konden worden voordat de orkanen zoals Florence en Harvey langs zouden komen.

Hij reisde onlangs van zijn huis in Tennessee naar South Carolina om meer dan 60 dieren te redden tijdens de orkaan Florence, 53 honden en 11 katten vanaf 16 september, volgens The Washington Post.

Tony begon met het redden van dieren toen orkaan Harvey Texas trof nadat hij rapporten had gezien van overbevolkte dierenasielen.

Op deze manier kon hij de dieren vervoeren naar schuilplaatsen die leeg stonden of ruimte hadden. Hij ging dieren redden tijdens de orkanen Irma en Maria.

Tijdens de meest recente orkaan plaatste hij een oproep op Facebook om te achterhalen waar in South Carolina huisdieren de meeste hulp nodig hebben.

Dat is omdat, wanneer Tony bedoelt dat niemand achterblijft, dan bedoelt hij niemand.

“Het is zo gemakkelijk voor mensen om de kleine huisdieren te adopteren,” vertelde Tony aan Greenville News. “Wij nemen degenen die een kans verdienen, ook al zijn ze groot of een beetje lelijk. Ik hou van grote honden en we vinden wel een plek voor hen. “

Zodra Tony de honden uit Hurrican Florence redde, reed hij hen naar een asiel van zijn vriend in Foley, Alabama.

Daar gaf Angela Eib-Maddux ze allemaal waste en zachte dekens gaf. De dieren zouden bij Angela blijven tot ze onderdak voor hen zou hebben of pleeggezinnen kon vinden. En dat alles werd op een dag gedaan.

Sommige dieren werden ter plekke geadopteerd. Tony bracht andere honden en katten naar Knoxville, Tennesee, waar hij ongeveer 40 dieren aan onderdak en vrijwilligers overhandigde.

Hij rustte even en ging toen terug naar Wilmington, N.C. om meer dieren te redden. Hij wist niet zeker of het mogelijk was om daar te komen met alle overstromingen, maar hij was zeker van plan om het toch te proberen. Niemand is achtergebleven. Deel asjeblieft dit verhaal met je vrienden en familie om zijn goede hart te delen met de wereld!

Bron: Animal Channel