Voorzitter Europese Centrale Bank: ”Cryptomunten zijn niks waard”

Voorzitter Europese Centrale Bank: ''Cryptomunten zijn niks waard''

Volgens Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) vertegenwoordigen cryptomunten geen onderliggende waarde. Bovendien staat investeren in de digitale valuta voor beleggers gelijk aan de kans je geld kwijt te raken.

Dit heeft de president van de ECB gezegd in het televisieprogramma ‘College Tour’, dat gepresenteerd wordt door Twan Huys en morgen om 20.20 uur zal worden uitgezonden op NPO 2.

Handel reguleren

Lagarde is van mening dat handel in cryptocurrency gereguleerd moet worden en zegt bezorgd te zijn over mensen die in crypto’s investeren zoals bitcoin, maar geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Wanneer deze mensen hun investeringen in rook op zien gaan, kan dat leiden tot ’teleurstellingen’.

”Er is geen onderliggende waarde van die munten om als ‘veilig anker’ te dienen”, zo vertelt Lagarde die overigens vaker kritisch is geweest op crypto’s.

Zoon investeert wel

Lagarde bezit naar eigen zeggen zelf geen enkele digitale munt. Hoewel ze hem heeft geadviseerd het niet te doen, is haar zoon wel flink aan het beleggen in de door zijn moeder verafschuwde digitale muntjes. ”Ik kan hem niet tegenhouden, hij is een vrij man.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven