Voorstel voor visverbod in de maak: ”Vissen ervaren pijn en stress”

De Partij voor de Dieren helemaal klaar met mensen die vissen. De partij werkt dan ook aan een voorstel dat de pachtovereenkomst tussen de gemeente Amsterdam en de Hengelsport Vereniging te beëindigen.

Pachtovereenkomst

Allemaal leuk en aardig, maar dat betekent dat zo’n 15.000 Amsterdammers (en landelijk nog veel meer mensen) hun hobby vaarwel moeten zeggen.

Door de huidige pachtovereenkomst mag er legaal gevist worden in de Amsterdamse wateren. Vissers hebben tegelijkertijd ook een zorgplicht voor het leven onder water.

Sportvisser Juul Steyn is ontredderd over de situatie. Tegen NH Nieuws doet hij zijn beklag over een mogelijk verbod. ”Het zou desastreus zijn”

Voorstel voor visverbod in de maak: ''Vissen ervaren pijn en stress''

Pijn en stress

De pachtovereenkomst loopt tot het einde van het jaar. Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, komt er geen verlenging van de overeenkomst.

Judith Krom van de partij legt uit: ”Wetenschappers concluderen dat vissen pijn en stress ervaren als ze gevangen worden. Wij vinden dit hoogst onethisch.”

”Vissen met een haak in hun bek uit het water trekken. Dat hoort niet. Als je dit bij een hond zou doen zou iedereen meteen kwaad worden.”

Nuanceren

Steyn kan zijn de uitspraken van Krom maar moeilijk geloven. ”Van al het kwade dat je onder water kunt tegenkomen is dat echt het minst erge.”

Hij is laaiend over het voorstel van de Partij voor de Dieren, dat de zorgplicht en het beheer van het waterleven overdragen wil aan de gemeente.

”Wij vissers zijn de eerste die vissen helpen als ze in nood zijn. Zo verplaatsen we ze naar zuurstofrijker water als dat nodig is.”

Overmorgen zal de Partij voor de Dieren een initiatiefvoorstel indienen om de overeenkomst te laten stoppen. Steyn noemt het ‘verschrikkelijk’. Hij roept alle sportvissers op om donderdag naar de Stopera te komen, om te protesteren tegen deze snode plannen.

Wat vind jij van de plannen van de PVDD? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht op Facebook!

Scroll naar boven