Volwassen mannen slaan klein jongetje op stepje op straat in elkaar

Volwassen mannen slaan jongetje (9) op stepje op straat in elkaar

De 40-jarige Rebekka Smit heeft een triest verhaal te vertellen. Haar zoon van pas 9 jaar werd maandag in elkaar gemept vanwege een omgevallen blikje drinken. Hieroor zijn twee volwassen mannen van 38 en 30 jaar gepakt. 

Afgelopen maandag zit Rebekka met een vriendin op de Melkmarkt in Zwolle te praten. Haar zoon is samen met vriendjes aan het steppen. De kinderen racen achter elkaar aan.

Op gegeven moment wordt er een blikje drinken, misschien bier, per ongeluk omgestoten. ”Mijn zoon stopte om het blikje rechtop te zetten. Zijn vriendjes rijden door.”

Vuist op neus

Wat er dan gebeurt gaat alle perken te buiten. Er komen twee mannen aanrennen. Een van hen schreeuwt, de ander haalt meteen uit. Het kind krijgt een harde tik op zijn neus.

Vervolgens krijgt hij een trap tegen zijn enkels. Het jongetje wil wegrijden, maar iemand heeft zijn stepje afgepakt. Daarna krijgt het kind nog meer klappen en trappen. Uiteindelijk geeft iemand het stepje terug.

Mannen

Uit camerabeelden wordt bovenstaand verhaal (gedeeltelijk) bevestigd. De klappen op de neus staan niet op beeld, maar de trappen zijn wel duidelijk te zien.

Na kort speurwerk worden er twee mannen van 38 en 30 jaar oud staande gehouden. De man die ervan verdacht wordt dat hij helemaal is losgegaan op het kind, zit nog vast. De anders is inmiddels alweer op vrije voeten. Het onderzoek gaat volop door.

Bizar en heftig

Het hele gebeuren is het gezin niet in de koude kleren gaan zitten. Fysiek gaat het iets beter met het jongetje. ”Zijn neus is flink blauw en zijn enkel ook. Hij is wat stiller dan normaal, we houden hem goed in de gaten”, zo zegt moeder Rebekka in gesprek met De Gelderlander.

Ook Rebekka is vanzelfsprekend flink geschrokken. ”Hoe kun je zo’n mannetje zoiets aandoen? Omdat je laatste slokje bier uit je blikje loopt?

Scroll naar boven