Volgens onderzoek zijn mensen die vaker schelden intelligenter

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat mensen die veel vloeken en tieren een grotere woordenschat hebben en intelligenter zijn dan mensen die dat niet doen. Maar ook zijn mensen die vaker vloeken creatiever. Ook hebben ze een hogere pijngrens.

Intelligentie

Twee psychologen achter het onderzoek, Kristin L. Jay van het Marist College en Timothy B. Jay van het Massachusetts College of Liberal Arts, hebben tijdens hun onderzoek 60 personen met uiteenlopende achtergronden onderzocht, en de conclusie is glashelder:

Mensen die veel krachttermen en scheldwoorden gebruiken, hebben over het algemeen een veel groter en beter ontwikkeld vocabulaire dan anderen, wat een teken is van een verhoogde intelligentie. Maar het onderzoek heeft ook een verband gevonden tussen schelden en eerlijkheid. Zo hebben mensen die vaker vloeken over het algemeen een hoger niveau van integriteit.

Creativiteit

Daarnaast werd uit het Personality and Individual Differences-rapportonderzoek van de University of Rochester duidelijk dat slimme mensen vaker schelden dan mensen met een laag IQ. Ook wordt het zogenaamde ‘creatieve gedeelte’ van het brein meer gebruikt bij mensen die vaker vloeken.

Hogere pijngrens

Schelden bleek ook te helpen bij het doorstaan van pijn. Dit werd gedaan aan de hand van een onderzoek waarbij de proefpersonen langere afstanden moesten fietsen. Zo hadden mensen die vloekten wanneer ze een zwaardere weerstand kregen tijdens het fietsen meer kracht dan mensen die neutralere woorden gebruikten.

Komt dat jou bekend voor of juist totaal niet? Laat het weten in de comments op Facebook!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven