Voetballegende Pelé overleden

Voetballegende Pele overleden

Tragisch nieuws vanuit Brazilië. De legendarische voetballer Pelé is overleden op 82-jarige leeftijd. Edson Arantes do Nascimento, zoals hij voluit heet, was een van de beste voetballers aller tijden. De populaire Pelé werd driemaal wereldkampioen.

Dat gebeurde in 1958, 1962 en 1970. In totaal scoorde de voetballer 77 doelpunten in 92 interlands voor de Seleção. Bij het afgelopen WK staken de spelers van Brazilië de zieke Pelé nog een hart onder de riem. Na het bereiken van de kwartfinales ontrolden ze een groot spandoek met daarop de naam en beeltenis van de Braziliaanse voetballegende.

Pelé had al jaren een broze gezondheid. Vorig jaar werd er darmkanker bij hem geconstateerd, waarna een tumor werd verwijderd. Eind november werd Pelé opnieuw opgenomen in het Albert Einstein-ziekenhuis in São Paulo.

Ontroerende momenten

Rond de kerstdagen beleefde Pelé met zijn familie ontroerende momenten in het ziekenhuis, liet zijn dochter Kely Nascimento eerder op Instagram weten. ”Soms is er veel verdriet en wanhoop, andere momenten lachen we en praten we over grappige herinneringen. En wat we het meeste leren is dat we elkaar moeten opzoeken, elkaar moeten vasthouden. Dat is de enige manier waarop het loont. Allen tezamen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pelé (@pele)

Scroll naar boven