Voetbalfans tuigen terminaal kind af en steken zijn shirt in de fik

Voetbalfans tuigen terminaal kind af en steken zijn shirt in de fik

In Frankrijk heeft afgelopen zaterdag iets plaatsgevonden waar de honden geen brood van lusten. Tijdens de voetbalwedstrijd AC Ajaccio – Olympique Marseille viel een groep van 10 gemaskerde mannen een klein kind van 8 jaar aan. 

Het kind, Kenzo, is terminaal en heeft een hersentumor. Hij was door de Rotaryclub uitgenodigd en kreeg een mooie plaats in de skybox van Air Corsica.

‘Hoofd tegen reling geduwd’

Toen de spelers het veld opkwamen, mocht het kind van zijn moeder een voetbalshirt van Olympique Marseille aantrekken. De vader nam daarop zijn zoon op de arm zodat hij de spelers beter kon zien.

En toen ging het helemaal los. Een groep van zo’n 10 mannen stormde op vader en zoon af. De geschokte moeder meldt aan de lokale krant Corse Matin was haar zoon en man is aangedaan. ”Ze duwden mijn zoon met het hoofd tegen de reling. Zijn shirt werd van zijn lijf getrokken en in de fik gestoken.”

Getraumatiseerd

Een lid van de supportersclub beweert dat ”alleen de vader klappen heeft gekregen”. Dit leidt tot nog meer woede, want het is duidelijk op camerabeelden vastgesteld hoe het helemaal losging.

Sandra Peraldi, voorzitter van de Rotaryclub, heeft er geen woorden voor. ”De kleine Kenzo beseft dat hij heel er ziek is. Hij kan binnenkort niets meer zien door wat er in zijn hoofdje zit. Hij zei me: ‘Voordat ik niets meer kan zien, wil ik graag nog een keer Olympique Marseille zien.”’

Kenzo dacht dat het een geweldige dag ging worden, maar die dwazen hebben hem compleet getraumatiseerd”, aldus een zeer verdrietige Peraldi.

“Onvergeeflijk”

AC Ajaccio heeft het boetekleed aangetrokken en heeft excuses aangeboden voor wat er is gebeurd. Zij willen de daders hard straffen.

”Zelfs de meest extreme domheid kan dit gedrag niet goedpraten. Wij hebben Kenzo en zijn familie begeleid zodat hij na de wedstrijd de spelers van Ajaccio en Olympique Marseille kon ontmoeten.”

Kleine Kenzo verliet uiteindelijk het stadion met een shirt van AC Ajaccio. Volgens zijn moeder verkeert de jongen in shock door het incident. De ontmoeting met de spelers heeft hem een beetje geholpen met de verwerking van wat er is gebeurd.

Macron: “Onaanvaardbaar”

Ook de Franse president heeft inmiddels gereageerd voor de camera van BFMTV. ”Het is totaal onaanvaardbaar. Ik denk aan Kenzo en zijn ouders.”

”Hij moet vechten en vecht met grote moed tegen zijn ziekte. Hij is een trouwe supporter en niets rechtvaardigt dit gedrag”, besloot Emmanuel Macron. Hij riep op tot “duidelijke” en “krachtige” sancties.

YouTube video player

Scroll naar boven