Voetbalanalist pakt Brobbey hard aan: ”Hij trapt die keeper bewust tegen zijn hoofd”

Voetbalanalist pakt Brobbey hard aan: ''Hij trapt die keeper bewust tegen zijn hoofd''

Brian Brobbey is zojuist flink aangepakt door FC Rijnmond analist en oud-voetballer Harry van der Laan. De voormalige spits is van mening dat de Ajacied bewust is doorgelopen op RKC-keeper Etienne Vaessen.

Brian Brobbey

Van der Laan, die speelde voor onder meer ADO Den Haag en Feyenoord, stoort zich ontzettend rondom de berichtgeving waarin wordt gesproken van een ‘ongelukkige botsing’.

In het YouTube-programma FC Rijnmond zegt Van der Laan: ”Ik kan maar één conclusie trekken. Ik zie daar een spits die gewoon doorloopt op de keeper.”

”Iedereen had het over een ongelukkige botsing, maar dit heeft daar helemaal niets mee te maken. Hij kan Vaessen gewoon ontwijken. Hij kan over hem heen springen, hij kan er ruim omheen. Ik ben zelf aanvaller geweest. Ik heb deze situaties erg vaak meegemaakt.”

”Normaal pakt de keeper de bal en spring jij eroverheen. Dat deed hij niet. Hij trapte hem zelfs nog even tegen zijn hoofd, heel kort. Dat is een hele zware overtreding.”

‘Kopschopper’

Presentator Bart Nolles stelt dan de vraag der vragen en wil weten of Van der Laan denkt dat Brobbey het bewust gedaan heeft.

RKC-Ajax

”Min of meer wel, want het is een soort wraakactie, een soort teleurstellingsactie”, aldus de 59-jarige analist. ”Ik zie gewoon de beelden en ik heb een foto gezien: Vaessen wordt tegen zijn kop geschopt en de voet van Brobbey staat zeker een halve meter boven de grond. Dat is onzin.”

”Als de keeper de bal vast heeft, ga je eroverheen of loop je erlangs. In alle kranten staat dat het een ongelukkige botsing was, maar dat is het niet.”

‘Heel gemeen’

De presentator schrikt duidelijk van de opmerkingen en benadrukt dat de uitspraken voor de rekening van Van der Laan zijn en niet namens FC Rijnmond zijn.

Desondanks neemt Van der Laan zijn uitingen niet terug. ”Hij probeert hem pijn te doen. Hij gaat heel gemeen door. Ik heb de beelden tien, twaalf keer gezien. Het is echt niet onbewust.”

Brobbey zelf leek behoorlijk ontdaan door de situatie. Op beelden was te zien hoe hij een kruisje sloeg. Op social media gaat het inmiddels helemaal los. Veel mensen snappen niet dat Van der Laan dit zegt. Sommige mensen willen zelfs dat Brobbey aangifte gaat doen.

Scroll naar boven