Vliegtuigmaatschappij betaalt vrouw ruim €2900 om stoel op te geven

Een Amerikaanse vrouw heeft maar liefst €2945,- gekregen om haar stoel op te geven op een Delta Air Lines-vlucht die haar oorspronkelijk slechts €351,- kostte.

Megan Keaveny

Keaveny zat rustig te wachten totdat ze plaats kon nemen in het vliegtuig dat van New York naar Florida zou vliegen.
Maar op het laatste moment kondigde de luchthaven echter aan dat de vlucht overboekt was – en bood in de eerste instantie €1276,- aan vrijwilligers die bereid waren hun plek op te geven.

In een gesprek met CNBC Make It zei de 30-jarige makelaar: “Terwijl we aan boord gingen, kondigde een gate-medewerker aan: ‘We hebben 22 mensen nodig om van deze vlucht af te komen. We bieden $ 1.300 aan alle vrijwilligers.”

Stijgende prijs

Veel mensen zouden die kans al gelijk grijpen, maar ze bleven standvastig. Ze besloten dat ze hun stoel alleen op zouden geven als Delta haar $2000 zou aanbieden. Maar tegen de tijd dat ze in het vliegtuig stapte, werd er nog een aankondiging gedaan: de prijs was gestegen tot $2500.

Megan grapte hierover: “Ik brak bijna mijn nek toen ik door het gangpad sprintte.” En alsof dat nog niet goed genoeg was, toen de New Yorker en een groep andere vrijwilligers eenmaal vertrokken waren, was het bedrag gestegen tot een koele $ 3.000 – bijna tien keer de prijs van haar ticket.

Gebruikelijk van luchtvaartmaatschappijen

Hoewel je misschien zou denken dat Megan geluk heeft gehad, is het blijkbaar relatief gebruikelijk dat luchtvaartmaatschappijen mensen contant geld aanbieden voor hun stoelen op overboekte vluchten. Wel moet erbij gezegd worden dat het zeer onwaarschijnlijk is dat je net zoveel krijgt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven