‘Vladimir Poetin wacht operatie vanwege kanker, moet macht tijdelijk afstaan’

‘Vladimir Poetin wacht operatie vanwege kanker, moet macht tijdelijk afstaan

Het lijkt niet goed te gaan met de gezondheid van de Russische president Vladimir Poetin. Recent moest hij zichzelf nog vastklampen aan een tafel en ook zijn gezicht is binnen no-time fors in formaat toegenomen. Het is onwaarschijnlijk dat dit komt door een overdosis borsch-soep en wodka.

Er gaan al langer geruchten dat het staatshoofd schildklierkanker heeft, maar nooit kon iemand dat bewijzen. Inmiddels lijkt er toch iets te borrelen rondom de fysieke gesteldheid van Vladimir P.

Op 2 mei bracht de Amerikaanse krant The New York Post naar buiten dat Poetin een operatie wacht vanwege kanker. Hierdoor moet hij de macht tijdelijk afstaan aan zijn Secretaris van de Veiligheidsraad. Dit is zijn voormalige KGB/FSB-broeder Nikolai Patrushev.

Klopt dat echt?

Tsja, dat weet niemand. Poetin gaat het ons niet zelf vertellen. Feit is wel dat de Zweedse econoom Per Anders Åslund (274.000 volgers) er ook melding van maakt. En daar reageert hoogleraar Rob de Wijk weer op door te schrijven dat ‘deze (Åslund) expert doorgaans goed is ingevoerd’.

We gaan het zien.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven