‘Vladimir Poetin gereanimeerd na hartstilstand’

'Vladimir Poetin gereanimeerd na hartstilstand'

De gezondheid van de Russische premier Vladimir Poetin is al sinds februari 2022, toen hij zijn troepen de Oekraïne in stuurde, onderwerp van speculatie.

‘Hart gestopt’

Op de nieuwssite Dailystar is nu een opmerkelijk bericht verschenen. Er staat dat Poetin naar verluidt een hartstilstand heeft gehad. Dat zou gisteravond zijn gebeurd.

De nieuwssite baseert zich hierbij op een Telegramkanaal genaamd ‘Generaal SVR’. Het kanaal plaatst regelmatig berichten over de gezondheid van Poetin en wat hij mankeert.

Zo stelde het kanaal eerder al dat Vladimirs openbare optredens niet door hemzelf worden uitgevoerd, maar dat hiervoor een dubbelganger wordt gebruikt.

Einde in zicht

Het kanaal, dat beweert een bron binnen de entourage van de president te hebben, denkt te weten dat het leven van Vladimir Poetin een aflopende zaak is.

Er wordt zelfs beweerd dat artsen hem hebben moeten reanimeren. Vervolgens zou hij naar de intensive care-afdeling van de officiële residentie zijn verplaatst.

Het bericht op Telegram, dat is overgenomen door Dailystar, luidt als volgt: ”Rond 21.05 uur (Moskou-tijd) hebben meerdere beveiligingsbeambten van de president geluiden gehoord.”

'Vladimir Poetin gereanimeerd na hartstilstand'

”Ze hoorden lawaai en geluiden van vallen uit de slaapkamer van de president. Twee beveiligers gingen direct kijken en zagen hem op de grond naast het bed liggen.”

”Hij lag naast een omgevallen tafel met eten en drinken.”

‘Rolde met zijn ogen’

”Vermoedelijk heeft de president, toen hij viel, de tafel en borden geraakt. Poetin bewoog zich kronkelend terwijl hij lag. Hij rolde met zijn ogen.”

”De artsen die dienst hadden in de residentie en zich in een van de aangrenzende kamers bevonden, werden onmiddelijk bij elkaar geroepen.”

Gestabiliseerd

Volgens het kanaal is Poetins toestand sindsdien gestabiliseerd. De president zou verplaatst zijn naar een speciaal uitgeruste kamer.

Geen bewijs

Het kanaal vervolgt: ”We hebben herhaaldelijk gesproken over de verslechtering van Poetings gezondheid. Wat er gisteren is gebeurd, heeft de innerlijke kring van de president zeer verontrust.”

Hoewel het kanaal regelmatig zorgwekkende beweringen doet over de gezondheid van Poetin, is het nooit met enig bewijs op de proppen gekomen.

Of het echt waar is? Wij weten het niet. Maar dat het een grote site als DailyStar verschijnt, is toch best opmerkelijk. Afijn, we kunnen weer speculeren.

Scroll naar boven