‘Vitesse-fans vallen mindervalide supporters en een doodzieke fan aan’

'Vitesse-fans vallen mindervalide supporters en een doodzieke fan aan'

Tijdens de voetbalwedstrijd Vitesse – Feyenoord is het compleet uit de hand gelopen. Gemaskerde fans van de thuisclub kwamen in de slotfase van het duel het veld op. Ze gingen op weg naar de dug-outs en werden daar tegengehouden door 2 stewards.

Mindervalide fans

Televisiekijkers en stadionbezoekers konden niet geloven wat er gebeurde. Rond de 85e minuut klom een dertigtal fans van Vitesse ineens over de boarding het veld op.

Dat deden ze omdat ze op de vuist wilden gaan met supporters van Feyenoord, die op de thuisvakken zaten. Triest genoeg, maar het wordt allemaal nog veel triester. Volgens journalist Dennis van Eersel heeft de groep ook mindervalide supporters aangevallen en zelfs iemand die voor het laatst een wedstrijd kwam bezoeken.

De stoere capuchonnetjes en petjes werd uiteindelijk door twee stewards tegengehouden en renden daarna de tribune weer op.

Volgens het KNVB-protocol werd het duel tijdelijk gestaakt. Na een kwartier kwamen de spelers van beide teams het veld weer op en kon er verder gespeeld worden.

Aan de stand veranderde op dat moment niets meer. Feyenoord won met 1-2 in Arnhem en doet goede zaken in de strijd om de tweede plaats. Vitesse staat er beroerd voor. De club staat inmiddels laatste en moet er alles aan doen om degradatie af te wenden.

Social media

Op social media gaan mensen flink los over de ‘actie’ van de supporters. Of zij daadwerkelijk mindervalide mensen en een supporter die voor het laatst naar het stadion kon komen hebben afgeranseld, is nog niet bekend.

Andere mensen spreken namelijk van het ‘in veiligheid’ brengen van desbetreffende supporters, doordat de capuchonnetjes ontstaken in razernij.

Binnen Vitesse wordt er inmiddels met afschuw gesproken over wat er gebeurd is. Na de wedstrijd probeerden de fans ook nog bij de Feyenoord-supporters in het uitvak te komen. Dat mislukte. En dat lijkt ons maar beter voor de Vitesse-fans 😉

Scroll naar boven