Vitens: Drinkwater is ernstig besmet, kook water tot minstens dinsdag

a person's hand is holding a green cup with water coming out of it

Drinkwaterproblemen houden Doorn in de greep, en het zal naar verwachting pas dinsdag opgelost zijn, zo meldt Vitens, het drinkwaterbedrijf. De boosdoener is een besmetting met enterokokken, een bacterie die met name mensen met een verzwakte weerstand maag- en darmproblemen kan bezorgen.

De getroffen regio omvat het postcodegebied 394, waar maar liefst 4100 huishoudens zich bevinden. Om de situatie onder controle te krijgen heeft Vitens proactief contact opgenomen met haar klanten via sms, sociale media en e-mail.

Oproep

Een dringend verzoek is uitgegaan om het water de komende dagen drie minuten te koken alvorens het te gebruiken. Desalniettemin benadrukt de woordvoerder dat normale dagelijkse hygiëne, zoals douchen, handen wassen en naar het toilet gaan, geen enkel probleem vormt.

Hoewel het koken van water als een preventieve maatregel wordt genomen zullen we nog tot en met dinsdag moeten wachten op verdere instructies. De reden hiervoor is dat laboratoriumonderzoek plaatsvindt en monsters op kweek worden gezet. Een tijdrovend proces, maar het is van vitaal belang om de gezondheid en veiligheid van alle inwoners te waarborgen.

Schoonmaken

In de tussentijd werkt Vitens hard aan het reinigen van de leidingen om het probleem grondig aan te pakken. De prioriteit van het bedrijf is om zo snel mogelijk helderheid te bieden over de situatie en een einde te maken aan de besmetting. Tot die tijd blijven ze alert en zullen ze actief communiceren met de bewoners van Doorn.

We roepen iedereen op om deze berichtgeving nauwlettend in de gaten te houden en de instructies van Vitens op te volgen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het drinkwater in Doorn snel weer veilig is voor iedereen, ongeacht de leeftijd of gezondheidstoestand.

Scroll naar boven