Nieuw onderzoek laat zien dat vitamine D zorgt voor 60% minder corona doden

Vitamine D zorgt voor 60% minder coronadoden blijkt uit een studie. De studie evalueerde de doeltreffendheid van calcifediol – een vitamine D3 – bij meer dan 550 mensen die waren opgenomen op de Covid-19-afdelingen van het Hospital del Mar in Barcelona, Spanje.

Proefpersonen

De proefpersonen werden bij opname willekeurig toegewezen als ontvangers van de calcifediol-behandeling of als controles, waarna ze vijf doses van de vitamine kregen met oplopende tussenpozen van twee, vier, acht en 15 dagen. Uit het onderzoek, gepubliceerd door het Social Science Research Network, bleek dat Covid-19-patiënten die een dosis vitamine D kregen, 80 procent minder kans hadden op een IC-behandeling.

De onderzoekers van de Universiteit van Barcelona concludeerden ook dat “aangepaste resultaten een verminderd sterftecijfer van meer dan 60 procent aantoonden” bij degenen die de calcifediol-behandeling kregen.

In de studie staat: ‘In deze open gerandomiseerde studie, uitgevoerd tijdens de eerste Europese uitbraak van de dodelijke Covid-19 pandemie, hebben we waargenomen dat, bij gehospitaliseerde Covid-19 patiënten, een behandeling met calcifediol de behoefte aan kritieke zorg met meer dan 80 procent verminderde..’

‘Dit ondersteunt de conclusie van een eerdere pilotstudie in Cordoba, waarin calcifediol-behandeling leidde tot een vermindering van meer dan 50 procent van de IC-opnames bij gehospitaliseerde Covid-19-patiënten.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven