Vissers vangen gigantisch onbekend zeewezen – vrezen voor een ramp

Het internet heeft geschokt gereageerd op een bijna vijf meter lang zeewezen wat is gevangen voor de kust van Chili, Zuid-Amerika. Het wezen wordt volgens de cultuur gezien als een slecht voorteken voor tsunami’s en aardbevingen.

Vissers uit Arica

Een groep vissers uit de stad Arica ving onlangs een kolossale oarfish, ook wel een Riemvis genoemd, met beelden die op TikTok werden gedeeld en waarop te zien is dat de enorme vis wordt opgehesen om zijn enorme omvang te tonen. De video is sindsdien meer dan 10 miljoen keer bekeken, en internetgebruikers konden hun ogen niet geloven.

Maar veel mensen waarschuwden ook voor deze vangst. Een gebruiker van TikTok bood een verklaring voor de bezorgdheid van de mensen en zei: “Oarfish leven in de diepte. Er wordt gezegd dat wanneer ze naar de oppervlakte komen, dit komt omdat de tektonische platen in beweging zijn.”

https://youtu.be/CxslI_3em0I

Voorteken van natuurramp

Als we kijken naar de hoeveelheid bosbranden die momenteel woeden in Europa, is het niet gek dat er wordt gedacht aan een naderende ramp. Wat blijkt? Riemvissen worden al honderden jaren gezien als een voorteken voor naderende tsunami’s en aardbevingen door Japanners, die ook geloven dat wie er een vindt, zal worden vervloekt.

De vissen kunnen lengtes bereiken tot 11 meter, leven in diep in de oceaan en keren alleen terug naar de oppervlakte als ze ziek zijn, sterven of aan het broeden zijn. Hoewel dit een theorie is die nooit echt door de wetenschap is bewezen, denken de lokale autoriteiten momenteel na over wat het wezen naar de oppervlakte heeft gebracht.

Volgens National Geographic is de oarfish ’s werelds langste beenvis, maar wordt zelden gezien omdat hij op ‘aanzienlijke diepten’ van ongeveer 1.000 meter leeft.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven