Viroloog Ab Osterhaus kan niet meer slapen: ”Nieuwe ziektegolven komen eraan”

Viroloog Ab Osterhaus kan niet meer slapen: ''Nieuwe ziektegolven komen eraan''

Viroloog Ab Osterhaus is in paniek. Ab vreest namelijk met grote vreze dat het coronavirus nog lang niet klaar is met ons en dus waarschuwt hij Nederland: ”Nieuwe varianten zullen komen, zelfs in de zomers zijn we niet veilig.”

Gisteren meldden wij al dat het ECZB (Europees Centrum voor Ziektepreventie en Bestrijding) verwacht dat de varianten BA.4 en BA.5 binnen een aantal weken dominant zullen zijn in Nederland. Hierdoor wordt gevreesd voor een toename met betrekking tot het aantal ziekenhuis- en ic-opnames.

Winter wordt weer chaos

Osterhaus voorziet dat Nederland vooral in de winterperiode grote problemen wacht. Maar hij heeft een oplossing: ”Het is belangrijk dat mensen uit risicogroepen zich laten boosteren. De vaccinatiegraad moet hoog zijn. ”Gelukkig komen er binnenkort weer nieuwe vaccins, die specifiek gericht zijn tegen omikron.”

Lange termijn-strategie

De tv-viroloog denkt zeker te weten dat we nooit meer van corona afkomen. Hij vindt dat we dus maar beter voorbereid kunnen zijn. Mocht er ooit een nieuwe pandemie uitbreken, dan lijkt het Osterhaus verstandig om nu alvast een begin te maken met het ontwikkelen van een lange termijn-strategie. Better safe then sorry. Desondanks vreest Ab de toekomst: ”We zullen weer te maken krijgen met golven van ziekte.”

YouTube video player

Laat een reactie achter

Scroll naar boven