Vincent (49) doet niet meer mee aan de zomertijd

Vincent (49) doet niet meer mee aan de zomertijd

Eergisternacht ging de klok weer een uurtje vooruit en dat betekent een uurtje korter slapen voor de meeste mensen. Dat geldt niet voor Vincent Zonneveld uit Eerbeek. Hij vindt de klok vooruit en achteruit zetten onzin en doet er niet aan mee.

Geen voordelen

De winter- en zomertijd zijn al tijdenlang onderwerp van discussie. Er zitten geen voordelen aan het schuiven, terwijl er wel nadelen bestaan. Een slaapexpert beweert zelfs dat de klok vooruit zetten even slecht voor je lichaam is als elke dag fastfood eten.

Vincent doet er dus niet aan mee. Dat doet hij al drie jaar. Maar op je smartphone en andere elektronica word de tijd toch automatisch aangepast?

Vincent (49) doet niet meer mee aan de zomertijd

Britse tijd

“Dat klopt. Maar als de zomertijd ingaat, stel ik Britse tijdzone gewoon in. Daar is het een uur vroeger dan in Nederland. Qua werk hoeft Vincent zich ook geen zorgen te maken. “Ik heb mijn eigen bedrijf en doe voornamelijk zaken met Britten. De Britse tijd komt me in dit geval dus ook veel beter uit.”

De eerste keer dat Vincent weigerde om een half jaar te leven in een andere tijd, had hij nog wel eens problemen als hij bijvoorbeeld ’s avonds laat naar de supermarkt ging en hij voor een dichte deur stond. “Dat was vervelend, maar ik ga nu gewoon altijd in de middag naar de winkel.”

Overigens hoeft Vincent niet altijd een uur vroeger te leven dan de rest van de Nederlanders. “Op 29 oktober gaat de klok weer achteruit, dus eigenlijk is het maar een half jaartje.”

Afschaffen

Hij hoopt dat de klok vooruit en weer achteruit zetten in de toekomst afgeschaft gaat worden. “De originele reden om het in te voeren in 1977 was energie besparen, maar het is erg nadelig voor je lichaam. Kortom: het is achterhaald en het is onzin.”

Scroll naar boven