Vijfjarig jongetje wordt uit voetbalteam gezet: ”Hij is te slecht”

Vijfjarig jongetje wordt uit voetbalteam gezet: ''Hij is te slecht''

Kinderen bewonderen volwassenen en volgen hun voorbeeld. Om die reden is het belangrijk om kinderen het goede voorbeeld te geven. 

Voetbalteam

Het is jammer dat er volwassenen zijn die nog steeds veel moeten leren en hun eigen belangen vooropstellen. Een perfect voorbeeld hiervan zijn de coaches van een jeugdvoetbalteam uit het Britse Peterborough (Engeland). Zij besloten om een kind uit het team te zetten.

Lindset Toyne (38), moeder van Archie (5), omschrijft haar zoon als een echte voetbalfan. Sinds hij leerde lopen, is hij er bezeten van.

Archie ziet voetbal niet alleen als zijn passie. Hij ziet het ook als een gelegenheid om met zijn vrienden te spelen. Zoals het hoort dus.

Geweigerd

Vorig jaar begon hij met voetbal voor jonge kinderen. Hij trainde een keer per week op zaterdag. Archie hield er enorm van en keek uit naar elke zaterdag.

Toen het seizoen ten einde liep, schreef zijn moeder hem in voor het volgende seizoen. Tot haar verbazing kreeg ze te horen dat Archie niet meer hoefde te komen.

‘Geen talent’

Volgens Lindsey waren het haar zoon Archie en twee andere jongens die de toegang tot het team werd ontzegd, omdat ze “te slecht” zouden zijn voor dat niveau.

Zijn moeder is ten einde raad. ”Voetbal is bedoeld om leuk te zijn. Mijn zoon kan goed voetballen, maar ze hebben maar twee teams van tien man.”

Lindsey begrijpt dat er een plafond is ingevoerd op het aantal kinderen dat mee kan doen aan de trainingen, maar weigert er akkoord mee te gaan dat dit op basis van talent gebeurd.

”Op zo’n jonge leeftijd kun je dat niet beoordelen. Bovendien hebben we het er steeds over hoe kinderen steeds vaker achter hun computers zitten.”

Club reageert

De voetbalclub in kwestie reageert kort en stelt dat het heel jammer is, maar dat Archie weer terug kan komen als hij ‘beter zijn best’ doet. Ook wijzen ze erop dat ze nu eenmaal keuzes moeten maken in verband met de beperkte capaciteit. Heel erg vervelend.”

Scroll naar boven