De straten en nachtclubs in Wuhan zitten vol met mensen terwijl het leven weer normaal wordt. Dit is precies één jaar nadat de stad het coronavirus aan de Wereldgezondheidsorganisatie had gemeld.

Vorig jaar meldde de Wuhan Municipal Health Commission een ‘cluster van gevallen van longontsteking’ in de stad – voordat een nieuw coronavirus werd geïdentificeerd.

Het virus heeft sindsdien meer dan 80 miljoen mensen besmet en 1,8 miljoen doden veroorzaakt.

Wuhan ging op 23 januari in een super strikte lockdown, met wegversperringen, grondvliegtuigen en bussen en treinen die de stad niet in mochten.

Maar, 12 maanden later, zonder gevallen van Covid-19 gemeld sinds mei, gingen de inwoners van Wuhan de straat op om het onthaal te markeren op een nieuw jaar.

BEKIJK OOK  LIVE: de verklaring van premier Rutte vanuit het ministerie van Algemene Zaken

De beelden tonen mensen die voor het stadhuis worden verzameld, velen van hen die ballonnen vasthouden, sommige die mondkapjes dragen; terwijl de jongere inwoners genieten van een bezoekje aan een nachtclub of bar.

Soortgelijke kwamen in september al online toen het nachtleven terugkeerde naar Wuhan en de bewoners zich helemaal konden laten gaan.

Maar terwijl de festiviteiten doorgaan, zijn de bewoners zich nog steeds pijnlijk bewust van het virus, dat bijna 4.000 mensen in Wuhan doodde.

In een interview met The Guardian zei één bewoner: “In de komende dagen denk ik dat de mensen toch een beetje bang zullen zijn.”

BEKIJK OOK  Politie doet inval in café dat illegaal open was, 15 mensen krijgen boete

“Geen angst voor de terugkeer van het virus, maar angst voor de herinneringen aan die tijd.”

Oud en nieuw was in Nederland heel anders dit jaar waarbij de meeste mensen gewoon thuis zaten en niet meer dan 2 mensen mochten uitnodigen.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!