(VIDEO) Tieners slaan 89-jarige vrouw hersenbloeding en meerdere botbreuken

(VIDEO) Tieners slaan 89-jarige vrouw hersenbloeding en meerdere botbreuken

Frankrijk staat op zijn achterste poten nadat er op sociale media enorm heftige beelden zijn opgedoken van de ernstige mishandeling van een 89-jarige vrouw. Zij werd door drie tieners bewusteloos geslagen en liep daarbij onder meer een hersenbloeding op.

Het tragische en laffe incident gebeurde afgelopen maandagmiddag in de wijk La Bocca in Cannes. In onderstaande video is te zien hoe het slachtoffer keihard op haar achterhoofd wordt geslagen en bewusteloos neervalt. Vervolgens verschijnen er twee andere jongens in beeld.

Een van hen berooft de vrouw van haar bezittingen, terwijl de ander met zijn telefoon staat te filmen. De buit? Volgens de Franse nieuwssite Nice Matin gaat het om ‘dertig euro’.

Verwondingen slachtoffer

Het slachtoffer is godzijdank buiten levensgevaar. Toch heeft ze ernstige verwondingen opgelopen. Op meerdere plaatsen in haar lichaam zijn botten gebroken, terwijl ze ook een hersenbloeding heeft opgelopen. De vrouw herstelt momenteel in het ziekenhuis.

Daders hebben geen spijt

De vermeende daders zijn alle drie 14 jaar oud en wonen in de wijk La Bocca. Een van hen meldde zichzelf op het bureau, de andere twee konden snel geïdentificeerd worden doordat zij ‘bekend zijn’ bij de politie. Afgelopen woensdag werden de drie verhoord.

In eerste instantie ontkende het trio hun betrokkenheid. Nadat ze met camerabeelden geconfronteerd werden wijzigden zij hun verhaal. Nice Matin meldt dat de drie echter ‘nergens spijt van hebben’ en ook ‘de ernst van de feiten’ niet inzien.