VIDEO: Tiener gooit kitten in een meer – Nu wordt de video gebruikt door de politie om gerechtigheid te brengen

Ik zal nooit kunnen begrijpen wat er omgaat in de geest van mensen die dieren pijn doen.

Als je leven op het spel staat, dan kan ik het waarderen dat je misschien dingen moet doen die je normaal niet zou doen, maar het idee om een dier te kwetsen omdat het kan? Dan is er iets mis bij iemand.

Daarom is het belangrijk dat we mensen bewust maken van dierenmishandeling, waar ze ook worden getroffen en proberen degenen die onschuldige wezens schade berokkenen voor hun eigen vermaak voor het gerecht te brengen. De 19-jarige Garrett Haile ging het jaar daarvoor voor het eerst viraal en dat kwam door een filmpje waarin hij een kitten in een meer gooide.

Gelukkig is hij gearresteerd en aangeklaagd voor dierenmishandeling …

Aangeklaagd
Haile, die minderjarig was op het moment dat de video werd opgenomen, gebruikte Snapchat om de video op te nemen en te plaatsen. Het is onbekend of de kitten het wel of niet heeft overleefd, maar de tiener zit nu in grote problemen.

Nicole Pinheiro deelde de video en speelde een rol bij het rechtzetten van Haile.

“Mijn hart, het heeft gewoon mijn lichaam verlaten,” zei ze. “Ik toonde het aan mijn moeder en ze barstte in tranen uit. Ze dacht: ‘Ik kan niet geloven dat dit de wereld is waar we in leven.’ ”

Toen Nicole het op sociale media had geplaatst, verspreidde het zich als een lopend vuurtje. Duizenden woedende mensen deelden vervolgens de video en hielpen Haile de afgrond in.

“De video die ik heb gepost heb ik opgenomen (het is een functie die de iPhone heeft) omdat mensen zich afvroegen hoe ze het moesten delen,” vervolgde Nicole. “Dus ik heb het opgenomen en gedeeld met de nieuwszenders, omdat ik vond dat dit gezien moest worden, zodat hij krijgt wat hij verdient. Dat was precies wat er gebeurde. Hij is gepakt.

“Iedereen op de Facebook-pagina tagde de lokale politie en belde ze zelfs. Dus hij zou hoe dan ook betrapt zijn. Maar soms worden dingen als deze over het hoofd gezien. Daarom deelde ik het met de lokale nieuwszenders en ze schreven me allemaal terug. Zeggende: ‘bedankt voor de tip, we onderzoeken dit.’ ”

Er wordt gezegd dat de PD van Patterson nu ook op zoek is naar de persoon achter de camera, met het doel hem voor het gerecht te brengen.

Patterson Police Services-chef Jeff Dirkse zei over de arrestatie van Haile: “Dit is een uitstekend voorbeeld van de samenwerking van het volk en we waarderen het zeker. Met de oproepen die we ontvingen en de informatie die via sociale media met ons werd gedeeld, konden we in dit geval snel een arrestatieprocedure starten, identificeren en arresteren. ‘

In de video is Haile te zien die de kitten bij de nek vasthoudt, waarbij de persoon filmt en zegt: “Welkom bij badass, en dit is Felipe, de vliegende kat.” Haile gooit de kat vervolgens het meer in.

We zijn bij deze gelegenheid zo dankbaar dat er gerechtigheid is geweest. Het is belangrijker dan ooit dat we stilstaan bij dierenmishandeling!

Deel dit artikel als u de zwaarste straffen ondersteunt voor degenen die schuldig worden bevonden aan het kwetsen van onschuldige dieren.

Bron: Good Day Sacramento