(Video) Proftennisser op Roland Garros smijt racket weg en raakt hoofd van kind

(Video) Proftennisser op Roland Garros smijt racket weg en raakt hoofd van kind

De Roemeense proftennisser Irina-Camelia Begu heeft vandaag veel kritiek over haar heen gekregen na een bizarre actie op het tennistoernooi Roland Garros. 

De tennisser smeet na de beslissende derde set tegen Russische Ekaterina Alexandravo haar racket met een rotvaart tegen haar stoel. Maar het racket stuiterde per ongeluk het publiek in, waar een onschuldig knulletje hard werd geraakt door het voorwerp.

YouTube video player

Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen. Het jongetje moest huilen en leek last te hebben van zijn wang. Begu was zich direct bewust van haar foute gedrag en liep naar het jochie. Hij kreeg een welgemeend sorry, een knuffel en een foto met de Roemeense.

Voordeel van de twijfel

De umpire van dienst liet het incident niet zomaar voorbijgaan. Nadat de supervisor erbij werd gehaald, werd onderling besloten het voorval af te doen met een waarschuwing.

Frappant: ten tijde van het incident stond Begu met 2-0 achter in de derde set. Na de hervatting speelde de Roemeense sterker, kwam terug en won de set. En dus ook de wedstrijd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven