(Video) Peter treft asielzoekers aan in zijn camper: ”Ik stond perplex”

(Video) Peter treft asielzoekers aan in zijn camper: ''Ik stond perplex''

Het zijn barre tijden in Holland. Daar kan Peter Mulder uit Ter Apel helaas over meepraten. Hij trof in zijn camper, die pal voor zijn woning staat, twee asielzoekers aan. ”Ik stond perplex.”

De jonge mannen hadden gemakshalve besloten Peter’s camper open te breken om er in te overnachten. Toen Peter zijn gasten ontdekte en hen vriendelijk verzocht te vertrekken, werd daar niet bepaald gehoor aan gegeven. ”Ze hebben nog rustig hun tanden staan poetsen. Op gegeven moment heb ik de politie maar gebeld. Toen werden ze boos en staken ze hun middelvingers op.”

Mooi, of eigenlijk tragisch, is het feit dat Peter het hele tafereel heeft gefilmd. De video werd al snel overgenomen door Dumpert.

Dubbel gevoel

Peter is vanzelfsprekend niet blij met het feit dat de vreemdelingen zijn camper uitkozen voor een comfortabel nachtje. Toch snapt hij naar eigen zeggen wel dat asielzoekers zelfstandig op zoek gaan naar een betere slaapplek dan het veld waarop ze bij het COA worden gelegd. ”Maar zo ongevraagd in iemand camper, dat vind ik echt niet kunnen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven