VIDEO: Meisje (22) springt voor de lol van brug, breekt ruggengraat

Meisje (22) springt voor de lol van hoge brug, breekt ruggengraat

De 22-jarige Libbey Sinden uit het Verenigd Koninkrijk sprong vorig jaar zomer voor de lol van een brug in een rivier. De twintiger raakte zwaargewond en brak haar ruggengraat. Libbey wil anderen behoeden dezelfde fout te maken.

@libby_sinden12 months♥️♬ Running Up That Hill (A Deal With God) – Kate Bush

De vrouw sprong vorig jaar vanaf de Devil’s Bridge in Kirkby Lonsdale, omdat zij en wat vrienden het nogal warm hadden. Het plan was verkoeling op te zoeken. Het leek Libbey een leuk idee om haar sprong op video vast te leggen. Na de sprong schreeuwt ze dat ze haar rug bezeerd heeft.

Nadat het haar lukt zichzelf naar de kant te slepen, bleef ze 3.5 uur lang roerloos liggen totdat de hulpdiensten gearriveerd waren. Uiteindelijk moest er een operatie van maar liefst zes uur aan te pas komen om het leven van Libbey te redden. Nu smeekt ze haar volgers op sociale media om niet dezelfde stunt uit te halen.

Adrenaline

”Toen ik op de rand stond, voelde ik een beetje adrenaline en ook nerositeit. Vanaf het moment dat ik sprong voelde ik de angst en net voor ik het water raakte, besefte ik hoe hoog het was. Ik had pech. De manier waarop ik het water raakte was vergelijkbaar met een stenen muur. Dit veroorzaakte een breuk in mijn ruggengraat”, zo vertelt Libbey op TikTok. ”Mijn boodschap is de volgende: doe dit niet.”

Meisje (22) springt voor de lol van hoge brug, breekt ruggengraat

Revalidatie

Het revalidatieproces van Libbey duurt enorm lang. Eerst verbleef ze een week in het ziekenhuis, waarna ze 4 maanden aan een rolstoel gekluisterd was. Momenteel leeft ze met metalen staven en titanium schroeven in haar ruggengraat. Ze moest opnieuw leren lopen en moet nog steeds naar de fysiotherapeut. ”Ik ben nu een jaar verder en heb nog steeds veel pijn.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven