(VIDEO) Man drinkt 12 energieblikjes binnen 10 minuten en is er ”niet zo best” aan toe

Man drinkt 12 energieblikjes binnen 10 minuten, sterft bijna

De 36-jarige ‘JS’ uit de Verenigde Staten wilde op zijn werk graag indruk maken op zijn collega’s. In de pauze nuttigde hij daarom 12 blikjes energiedrank in een tijdsbestek van slechts 10 minuten. Dat kwam hem duur te staan.

Alcohol

De onfortuinlijke man kreeg al snel last van hartritmestoornissen en meldde zich ziek. Eenmaal thuis besloot hij achter zijn Playstation te kruipen. Niet veel later kreeg hij echter ook last van rugpijn. In een poging dit te verhelpen dronk hij een glas alcohol.

Alvleesklier kapot

Maar toen het pas echt fout, want JS moest overgeven in de keuken en begon zich nog slechter te voelen. Een dag later meldde hij zich in het ziekenhuis. Artsen ontdekten dat hij een acute alvleesklierontsteking had opgelopen. Door grote hoeveelheden chemicaliën, suikers en cafeine in de energiedrankjes, begon zijn alvleesklier zichzelf te ‘verteren’. Het kostte JS bijna zijn leven.

Dr. Bernard Hsu, die opmerkelijke verhalen van patiënten via YouTube deelt, zegt dat de maneen antibioticakuur kreeg en daarna naar huis mocht. Volgens Hsu heeft JS geleerd van zijn fout.