(VIDEO) Limburgse asielzoekers ook boos op Nederland: dreigen met hongerstaking

Limburgse asielzoekers ook boos op Nederland: dreigen met hongerstaking

Een handvol asielzoekers die in het Limburgse Schinnen een noodopvang bezetten, zijn in navolging van hun collega’s in Meppel ook boos op Nederland. Ze vinden dat de procedure van hun asielaanvragen veel te lang duurt. 

Tegen 1Limburg vertellen zij dat er geen informatie wordt verstrekt en dat zij het gevoel hebben dat hun asielaanvragen zo goed als stil liggen.

Slechte leefomstandigheden

De Nieuwe Nederlanders klagen onder meer over een ‘gebrekkig’ communicerende Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Ook zijn ze niet te spreken over de ‘slechte leefomstandigheden’ in het complex. Het gebrek aan luxe hebben ze niet verdiend, vinden ze.

Eergisteren werd daarom een eerste protestactie gehouden. Toen deden de asielzoekers een sit-in, dat is een geweldloos zitprotest waarbij ze eigenlijk niet veel meer doen dan op de grond zitten.

Oekraïners krijgen voorrang

De asielzoekers zijn overigens ook boos omdat zij het gevoel krijgen dat Oekraïners een hogere zieligheidsfactor hebben en sneller geholpen worden.

Het COA krijgt tot aanstaande maandag de tijd om de eisen in te willigen. Gebeurt dat niet, dan zal er een hongerstaking worden opgestart.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven