(Video) Klimaatactivist lijmt hand vast aan microfoon tijdens live radio-uitzending

Klimaatactivist lijmt hand vast aan microfoon

Een klimaatactivist van actiegroep Just Stop Oil heeft gisterochtend voor grote consternatie gezorgd. Te gast bij het Britse radioprogramma LBC, lijmde Nathan McGovern op enig moment zijn hand vast aan de microfoon.

Aandacht voor klimaat

De man deed dat om op die manier meer aandacht te vragen voor het klimaat. Terwijl het duo in gesprek was, pakte McGovern een tube lijm uit zijn zak, smeerde de inhoud op zijn hand en pakte vervolgens de microfoon vast.

YouTube video player

Ludiek

De presentator was hoorbaar verbouwereerd, maar reageerde gevat. “Voor de luisteraars die zich afvragen wat het gebonk is dat zij nu horen, meneer McGovern lijkt zijn… heeft u nu uw hand aan de microfoon geplakt? Dat is fantastisch!”

De klimaatactivist greep de situatie aan om een statement te maken. “In een situatie als deze moet ik de microfoon pakken en mensen vertellen in welke situatie we ons bevinden, want mensen zoals jij zullen dat niet doen.”

Uitzending elders hervat

Het tafereel zorgde ervoor dat de uitzending onderbroken moest worden. De presentator moest uitwijken naast een naastgelegen studio om te hervatten.

Activist en microfoon zijn inmiddels weer van elkaar gescheiden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven