(Video) Inwoners Ter Apel lopen enorme protestmars

(Video) Inwoners Ter Apel lopen enorme protestmars

Inwoners van Ter Apel zijn de overlast van asielzoekers spuug- en spuugzat. Daarom is er momenteel een protestmars gaande, waaronder honderden mensen meedoen. Het gaat hierbij niet alleen om de lokale bevolking maar ook om demonstranten uit de rest van Groningen, Friesland, Overijssel en uit Drenthe.

Het is de bedoeling dat de demonstraten stilstaan bij het aanmeldcentrum van het COA, om daarna weer terug naar het Molenplein te lopen.

De mars is begonnen rond 19.00 uur. De organisatie heeft hierbij expliciet aangegeven dat mensen die zich racistisch uitlaten, niet meer mee mogen protesteren.

Gecontroleerde spandoeken

Voordat de mars mocht beginnen, stelde de gemeente enkele voorwaarden. Zo mogen mensen zich niet discriminerend, beledigend of opruiend uitlaten, geen gezichtsbedekking dragen of fakkels bij zich hebben. Ook zijn spandoeken vooraf gecontroleerd.

Er zijn er welgeteld twee te zien. Op de een staat: ‘Wij zijn de overlast meer dan zat’. Op het andere doek pronkt de tekst ‘Echte vluchteling oké. Rotzooitrapper weg ermee!’. Ook zijn er meerdere omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien in de stoet.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven