Video: beveiliger sleurt oude man uit winkel na weigeren mondkapje

Er is veel ophef ontstaan om een filmpje waarbij er een oudere man uit de winkel wordt gesleurd door een beveiliger. De gebeurde bij een Vomar supermarkt in Den Helder waarbij de man hard werd aangepakt.

Het filmpje duurt bijna 1 minuut en staat inmiddels op Dumpert geplaatst maar volgens bronnen gebeurde er veel meer dan wat je op het filmpje kunt zien.

De man zegt dat hij al 40 jaar klant is bij de Vomar en is bijna in tranen en vroeg om de politie bellen.

,,Ik wil gewoon mijn boodschappen halen.” De bewaker is woest en besluit nog een keer aan de benen van de man te trekken.

Het filmpje is inmiddels meer dan 100.000 keer bekeken en de teller loopt steeds meer op. Veel mensen reageren onder het filmpje dat dit niet de realiteit is want de man zou een supermarktmedewerkster geschopt hebben en ook zou hij agressief zijn toen er vriendelijk werd gevraagd om een mondkapje te dragen.

,Hij ging uit zijn stekker”, zegt iemand die erbij was toen dit allemaal gebeurde. ,,Toen de beveiliger voor hem bleef staan, spuugde de man hem in het gezicht.”

De man ging toen zelf op de grond zitten en zorgde hij ervoor dat er geen andere mensen de winkel in of uit konden. De man schreeuwde ook en niemand kon de winkel in.

Ook zeggen meerdere mensen dat er vriendelijk is gevraagd of hij de winkel wilde verlaten maar weigerde om dat te doen.

Op een gegeven moment was de beveiliger er klaar mee en besloot het hef in eigen handen te nemen.

,,Respect voor deze beveiliger” zegt iemand die erbij was. ,,Wie blijft er rustig en relaxed als hij in zijn gezicht wordt gespuugd? Ik niet.”

Vomar

De Vomar besloot zelf te reageren en zegt dat het inderdaad klopt wat er is gebeurt:

,,Het lijkt in deze filmopname dat het gaat om een discussie over het wel of niet dragen van een mondkapje. Deze klant misdroeg zich echter in onze winkel en daarom is hem verzocht de winkel te verlaten”, zegt Van Haren, de ceo van Vomar.

De Vomar-baas zegt wel dat hij het niet vind kunnen goed de beveiliger met de situatie om ging:

,,Dat valt zeer te betreuren en is absoluut ook niet ons beleid. We ondernemen passende maatregelen richting de externe beveiliger en de onderneming waar deze beveiliger voor werkt. Uiteraard maken wij ook onze excuses richting de gedupeerde klant.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven