Veteraan ziet puppy in hete auto en breekt de wet om hem te redden

Wanneer we verhalen horen over dieren die gevangen zitten in oververhitte auto’s, laat dit ons bloed koken. Waarom kunnen deze mensen hun dieren niet gewoon thuis laten?

Jason Minson is een veteraan die onlangs dit heeft meegemaakt. Hij is een tuinarchitect die in Virginia woont. Minson was op een dag op pad toen hij een hond in nood tegenkwam.

Hij was hard aan het werk toen hij op straat een hard geluid hoorde. Een auto was tegen een ander voertuig aangekomen toen ze de straat op reden.

Het is maar goed dat Jason dit hoorde, anders had hij nooit ontdekt wat er echt aan de hand was. Hij liep naar de auto en zag dat er een hond in de auto zat.

Het geluid van de botsing maakte het dier wakker. De arme hond had het duidelijk veel te heet en was continu aan het hijgen. Hij wist dat de hond niet veel langer zou overleven. Hij nam contact op met 911 en vroeg om hun hulp. De politie stuurde een eenheid maar ze lieten Jason weten dat hij het raam niet kapot mocht maken.

Dit wordt beschouwd als een misdaad in de staat Virginia. De wetten verschillen echter van staat tot staat. Het raam was maar een stukje open en Jason besloot de hond een fles water te geven.

De hond had zoveel dorst dat hij binnen enkele minuten de hele fles op had. Jason bood een tweede waterfles aan en de hond dronk die net zo snel op.

Jason beschouwt zichzelf als een redelijk tolerante persoon, maar hij verloor zijn kalmte. Hoe kon iemand deze hond zo lang alleen laten en waarom nam de politie hun tijd om daar te komen?

Iemand moest actie ondernemen. De hond verloor zijn vermogen om rechtop te zitten. Jason sloeg het raam open en hij heeft geen spijt. De persoon die verantwoordelijk is voor het verlaten van de hond werd beschuldigd en de hond is sindsdien meegenomen naar een lokaal asiel.

We hopen dat onze lezers de tijd nemen om dit belangrijke verhaal te delen. Het wordt hoog tijd dat mensen horen dat er consequenties zullen zijn als je je dieren zo in de steek laat.