Veteraan (82) zonder reden doodgeslagen op straat

Omar (16) slaat 82-jarige man dood na opmerking over baldadig gedrag

Een opmerking richting jongeren die stierlijk vervelend gedrag vertoonden op een roltrap, is de 82-jarige Dennis Clarke helaas fataal geworden. De veteraan werd belaagd door ene Omar, een Marokkaan die een Brits paspoort heeft.

Omar (16) slaat 82-jarige man dood na opmerking over baldadig gedrag

Omar Moumeche

Omar Moumeche uit het Britse Derby was 16 jaar, toen hij de 82-jarige man zo’n harde vuistslag gaf dat deze het leven liet.

In juli werd Omar veroordeeld tot twee jaar detentie in een jeugdgevangenis. Daarop besloot hij te vluchten. Enkele minuten later werd hij weer aangehouden.

Volgens Omar handelde hij uit zelfverdediging, maar de jury geloofde hem niet. Dat is mede gebaseerd op camerabeelden in het winkelcentrum.

De hele gebeurtenis is namelijk vastgelegd. ”Ons onderzoek werd geholpen door de bewakingsbeelden en veel getuigenissen van omstanders”, zo stelt inspecteur Mark Shaw.

Blijvende gevolgen

”De acties van de heer Moumeche op dat moment zullen blijvende gevolgen hebben. Zowel op korte termijn als op langere termijn, terwijl hij de draad opnieuw probeert op te pakken.”

”Ik hoop dat deze zaak zal laten zien hoe belangrijk het is om even stil te staan en even de tijd te nemen voordat men over gaat tot daden”, aldus Shaw.

Geen enkele schuld

De openbaar aanklager Andrew Baxter benadrukt dat de 82-jarige man geen enkele schuld betrof. ”Zijn d00d was het gevolg van het intimiderende en agressieve gedrag van deze jongeman.”

”Die weigerde zich terug te trekken en wilde niet weg. De heer Clarke had het recht om het gedrag aan de kaak te stellen. Hij vervolgde daarna zijn weg, ervan uitgaande dat het incident was afgerond.”

”Moumeche koos ervoor om hem te achtervolgen en hem weer op te zoeken bij het busstation. Daar gaf hij de klap die leidde tot de d00d van een oudere en onschuldige man.”

Scroll naar boven