Verwoestende storm op komst: ”Vanaf zo laat moet je binnen blijven”

Meedogenloze storm op komst: Vanaf zo laat gaat het overal los

Het gaat vandaag ontzettend hard stormen. In de middag, maar ook in de avond is code geel van kracht en de verwachtingen zijn verre van rooskleurig.

Storm

Volgens Hart van Nederland krijgen we te maken met zeer zware windstoten in het westen en het noorden van het land. Er wordt zelfs gewaarschuwd om niet naar buiten te gaan.

Meedogenloze storm op komst: Vanaf zo laat gaat het overal los

Vanaf 11.00 gaat het he-le-maal los. Regen en windstoten trekken vanaf het noorden het land binnen. Op de Wadden barst het al snel los. In de middag trekt de storm naar het zuiden.

De noordelijke provincies

Rond 13.00 uur zijn de provincies Flevoland en Zuid-Holland aan de beurt. Iets later volgen Zeeland en Utrecht. De avond wordt gekenmerkt met buien, voornamelijk in het oosten en het zuidoosten. De kans dat het hard gaat hagelen en onweren, is aanzienlijk. Pas in de avond keert de rust weer terug.

Zware windstoten

Tijdens de storm kunnen de windstoten oplopen tot 110 kilometer per uur op het IJsselmeer en aan de kust. Landinwaarts worden nog steeds snelheden gehaald van 75 tot 90 kilometer per uur. Ondertussen komt de temperatuur vrijdag niet hoger dan 8 graden, tijdens de buien nog net iets lager.

Natte sneeuw

In het weekend blijft het afwisselen tussen de zon en een enkele bui. Maandag kan zelfs wat natte sneeuw vallen in het zuiden. Het is de voorbode van een koude periode. Zeker vanaf dinsdag komt het kwik overdag nog maar een paar graden boven het vriespunt uit.

Scroll naar boven