Verwoestende storm in aantocht: ”Pia gaat het land ontregelen”

Niet zo’n fijn nieuws, want het KNMI heeft bekendgemaakt dat er een storm op komst is. Het gaat om Pia, zoals de storm genoemd is. Morgen gaat het flink los, zo is de verwachting.

Storm

Het KNMI heeft code geel afgegeven in verband met zware windstoten, die snelheden tot zo’n 80 kilometer per uur kunnen bereiken.

Verwoestende storm in aantocht: ''Pia gaat het land ontregelen''

Vandaag

In het noorden van Nederland schijnt het nu al hard te waaien. De provincies Friesland, Groningen en het Waddengebied zijn aangemerkt met code geel.

In het Waddengebied gaat het harder waaien dan in Friesland en Groningen. Het KNMI meldt daar windsnelheden van negentig kilometer per uur.

Verkeer en buitenactiviteiten

Vanwege de wind kunnen het verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk af.

Storm Pia

Maar morgen gaat het hele land hinder ondervinden van storm Pia. Het KNMI waarschuwt voor windstoten die heel erg zwaar zijn.

Verwoestende storm in aantocht: ''Pia gaat het land ontregelen''

De windsnelheden kunnen 80 kilometer per uur halen, maar aan de kustgebieden wordt het echt opletten. De wind kan daar snelheden van 90 tot 110 kilometer per uur bereiken.

Afbrekende takken

Het weerinstituut maakt mensen attent op afbrekende takken en bomen die omwaaien. Ook moet je goed uitkijken voor rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen.

Door storm Pia is de verwachting dat er vertragingen ontstaan op de weg. Ook kunnen vliegmaatschappijen besluiten om het vliegverkeer tijdelijk te annuleren.

Moet jij morgen met de trein? Houd dan de reisplanner goed in de gaten. Treinen kunnen vertraging hebben of helemaal niet rijden. Als je morgen gaat vliegen, kijk dat of jouw vlucht vertraagd of wellicht geannuleerd is. Bij de vorige storm is vliegverkeer geannuleerd.

 

Scroll naar boven