In de duinen bij de Brouwersdam (omgeving Ouddorp) is vanmiddag een afschuwelijke natuurbrand uitgebroken. De brandweer is met man en macht aanwezig in een poging het vuur zo snel mogelijk te bestrijden.

Het gaat er zo heftig aan toe, dat de naastgelegen N57 tussen vakantiepark Port Zélande en Brouwersdam is afgesloten. Uit voorzorg is een gedeelte van het park tevens ontruimd. Ontredderde vakantievierders worden nu elders op het park opgevangen.

In de omgeving zijn enorme rookwolken te zien. Op sociale media cirkuleren meerdere video’s van het verschrikkelijke tafereel.

Defensie ingeschakeld

De brandweer doet een dringende oproep aan ramptoeristen om de hulpdiensten ruim baan te geven. Er bestaat een zeer groot risico dat de brand zich uitbreidt. Bovendien is door de extreme droogte in Nederland nog niet zeker of er genoeg bluswater voorradig is.

De brandweer krijgt inmiddels ook hulp van het Nederlandse leger. Militairen zijn ingezet per Cougar-transporthelikopter om water over het brandende gebied uit te storten.