Verwarde statushouder jaagt inwoners Ter Apel de stuipen op het lijf (video)

Waar denk je bij Ter Apel aan? Vast niet aan attractiepark Wonderwereld of die andere leuke bezienswaardigheid daar, het Museum Klooster. Daar kun je volgens reviewers op TripAdvisor zo heerlijk wandelen.

Verwarde vluchteling

Helaas voor Ter Apel komt het dorp vrijwel altijd negatief in het nieuws, waardoor er nooit eens aandacht is voor al die leuke bezienswaardigheden in het Groningse dorp. Ook nu niet. Er is namelijk een video opgedoken waarin een verwarde vluchteling te zien is en dus moeten we daar wel een nieuwtje over schrijven.

Verwarde statushouder jaagt inwoners Ter Apel de stuipen op het lijf (video)

Bizarre toestanden

De opvang van talloze vluchtingen in Ter Apel heeft al meermaals voor bizarre toestanden gezorgd. Zo klaagden inwoners en omwonenden van Ter Apel meermaals over winkeldiefstallen, gevoelens van onveiligheid en ontlasting in de tuin. Eind juli stond een verwarde vluchteling uit Ter Apel nog met een slagboom te zwaaien. De mannen die in het opvangcentrum verblijven zorgen voor zoveel onrust in het Groningse dorpje, dat er recent nog een burgerwacht werd opgericht.

‘Kan allemaal hier’

Het was helaas wachten op het volgende incident en dat duurde niet al te lang. Op internet verscheen gisteren een korte video waarin te zien is dat een getinte man poedeltjenaakt door Ter Apel wandelt. “Kan allemaal hier #TerApel”, heeft de filmer erbij gezet. De video is vanuit een rijdende auto gemaakt.

Voor in je agenda: Open Azc Dag

Overigens: zaterdag 23 september aanstaande is het Open Azc Dag. Dat betekent dat je in verschillende asielzoekerscentra een kijkje achter de schermen kunt nemen. Echter niet in Ter Apel. Op de website van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) is te lezen dat ’s lands bekendste opvangcentrum ‘dit jaar’ niet meedoet aan de open dag.

Asielzoekers ‘buren van iedereen’

De datum 23 september is niet toevallig gekozen door het COA. Open Azc Dag valt samen met Nationale Burendag. “Daarmee willen we benadrukken dat asielzoekers buren van iedereen zijn!”, aldus het COA op haar website.
Kijk zelf

De video is ook PVV-politicus Geert Wilders niet ontgaan. Hij deelde ‘m zelf op X, voorheen Twitter. Kijk zelf:

Scroll naar boven