Verwaarloosde asielhond stapt voor het eerst in zijn leven een huis binnen

Cosmo is een lieve sint-bernardshond die geen gemakkelijk leven heeft gehad.

De pup is geboren bij een fokker in Nebraska. Om onbekende redenen besloot de fokker Cosmo over te geven aan het Hearts United for Animals. De hond was in de war over waarom hij in het asiel was, maar ondanks dat was hij nog steeds erg vriendelijk voor het personeel van het asiel.

Het opvangcentrum deelde Cosmo’s profiel voor huisdieren, en een vrouw genaamd Jayne en haar man kwamen hem toevallig tegen. Ze werden verliefd op de lieve hond en besloten dat ze hem wilden adopteren.

Jayne en haar man woonden in de staat New York, en dus besloot Jayne naar Nebraska te vliegen, een auto te huren en Cosmo met haar naar huis te rijden. Ze was bereid een stapje verder te gaan om Cosmo bij haar thuis te brengen – ze hield al zoveel van hem!

Jayne arriveerde in Nebraska en reed naar Cosmo toe. Ze was nerveus dat Cosmo en zij niet met elkaar konden opschieten, maar het bleek dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. Zij en Cosmo hechtten onmiddellijk!

“Ik weet niet of Cosmo enig begrip heeft van wat er aan de hand is, maar ik denk dat hij begrijpt dat er hier een mens is die hem wat liefde wil geven en daar is hij best blij mee,” zei Jayne.

De volgende ochtend begonnen Jayne en Cosmo hun rit terug naar Upstate New York. Iedereen in het asiel was verdrietig om afscheid te nemen van Cosmo, maar ze waren blij dat hij naar een liefdevol huis ging.

Cosmo was in het begin nerveus om in de auto te stappen, maar toen hij eenmaal had bedacht hoe hij erin moest klimmen, kalmeerde hij! Alles ging goed tijdens de lange rit van Nebraska naar New York.

Uiteindelijk kwamen Cosmo en Jayne aan bij het huis van Jayne. Jayne stelde Cosmo voor aan haar twee andere honden, Poppy en Grendel, en iedereen kon het goed vinden.

Toen zette Cosmo zijn eerste stappen in zijn allereerste huis.

Jayne liet Cosmo in zijn eigen tempo door zijn nieuwe huis dwalen. De pup dwaalde langzaam door de woonkamer en snuffelde aan alles. Hij stopte ook om hallo te zeggen tegen het gigantische konijn van Jayne!

Cosmo ontmoette ook de kinderen van Jayne, Alice en Owen. De ogen van de hond lichtten op toen hij de kinderen zag komen om hem te aaien – hij leek al te hebben besloten dat ze zijn nieuwe beste vrienden waren!

Naarmate de dagen en weken voorbijgingen, voelde Cosmo zich steeds comfortabeler in zijn nieuwe huis. Hij besloot dat de bank zijn favoriete plek was om een ​​dutje te doen, en hij genoot ook van het proeven van het voedsel van zijn familie. Hij en zijn zus Poppy werden ook beste vrienden!

Cosmo is nu een paar maanden bij Jayne en haar familie en het gaat goed met hem.

De sint-bernard wordt omringd door mensen en dieren die van hem houden en die liefde heeft hem geholpen uit zijn schulp te komen.

Cosmo is een lieve St. Bernard die een prachtige plek heeft gevonden om thuis te noemen. Als je meer wilt weten over Cosmo, bekijk dan onderstaande video:

DEEL dit met je vrienden en familie!