Verpleegster deelt video van zwarte longen en nu wil iedereen stoppen met roken

Als ik zou zeggen dat roken slecht voor je is, zou je dan zeggen dat je dat nog nooit eerder hebt gehoord? Laten we eerlijk zijn, iedereen weet dat roken slecht voor je is en dat zelfs de tabaksfabrikanten het hebben toegegeven. Ze moeten het op de zijkant van de sigarettenverpakkingen aantonen, maar zelfs als je weet dat het slecht voor je is, is het nog steeds erg moeilijk om te stoppen. Men vermoedt dat nicotine verslavender is dan heroïne, maar stoppen met roken kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Mensen wisten niet dat sigaretten schadelijk voor hun gezondheid was toen ze het op de markt kwam. Roken werd gezien als stijl, maar toen het bekend werd dat het slecht was verloor het die uitstraling. Roken kan jaren van je leven verpesten en leiden tot gezondheidsproblemen, vooral wat de longen betreft. Dat is de reden waarom een ​​verpleegster wilde laten zien hoe roken de longen beschadigt. Haar naam is Amanda Eller en deze video uit North Carolina laat precies zien wat er met je longen gebeurt als je sigaretten rookt.

Twee longen lagen naast elkaar op de tafel; waaronder één gezonde en één zwarte long. De zwarte longen waren van iemand die 20 jaar lang rookte. Ze waren pikzwart en misvormd. Bekijk de video hieronder van de gezonde longen om een idee te krijgen hoe dit eruit ziet:

Elk van deze longen werd vervolgens opgeblazen en alles werd op video vastgelegd. Je zult moeite hebben om het verschil te geloven. Een gezond stel longen werd opgeblazen, het reageerde zoals verwacht. Ze vulden zich met lucht, hielden hun vorm vast en keerden terug naar normaal.

De zwarte longen van de roker waren echter anders. Ze waren niet in staat om hun vorm vast te houden en vielen onmiddellijk terug in een leeggelopen vorm. Er zat geen elasticiteit in. Bekijk de beelden hiervan hieronder:

De longen kunnen de lucht niet vasthouden. Zuurstof werd niet in staat om het hele lichaam te bereiken en daarom kunnen rokers diep ademhalen maar niet meer zuurstof inhaleren.

“Omdat deze longen COPD zijn, kankerlongen, is de elasticiteit weg, dus ze zullen zich uitstrekken, maar dan springt de terugslag ervan gewoon weer naar achteren,” legde Amanda uit.

Mensen die al zijn gestopt met roken, moedigen anderen aan om de ​​beslissing te nemen zodra ze de video’s hebben gezien.

Een gebruiker zei: “Ik ben trots om te zeggen dat het 3 maanden geleden is dat ik mijn 11-jarige verslaving heb verslagen en dat ik me nog nooit zo goed in mijn leven heb gevoeld.”

“Ik zal altijd spijt hebben van het slopen van mijn longen door het roken,” vertelde Rod Underwood. “Ik heb 3 jaar geleden te horen gekregen dat ik niet meer COPD-gediagnosticeerd ben. Als je rookt, probeer het en stop alsjeblieft! ”

“Ik stopte 7 weken geleden, vanwege een bacteriële longontsteking en een druk op mijn hart, het beste dat ik ooit heb gedaan”, schreef Joanne Mcdermott.

Degenen die nog steeds roken zijn even gepassioneerd over hun beslissing. “We gaan toch allemaal ooit dood”, zei Lisbeth Mathiesen. “Geniet ervan terwijl je maar één keer kunt leven! God, ik ben het beu om te horen dat ‘roken doodt’, buiten je deur, kan je ook doodgaan! ‘

“Ik ben dol op roken en deze video zal niet stoppen wat ik leuk vind,” verklaarde Michael Brockwell.

Uiteindelijk is het echt aan de persoon om te beslissen of ze stoppen of niet. Het is een beslissing die alle rokers op een bepaald moment moeten nemen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven