Verpleegster bekend op sterfbed dat ze meer dan 5.000 pasgeboren baby’s heeft verwisseld

Eén ding dat mijn vader altijd heeft gezegd, is dat ik niet hoef te twijfelen of ik de dochter van mijn ouders ben. Dit heeft niets te maken met het feit dat ik op mijn ouders lijk, maar omdat hij zeker weet dat ik niet per ongeluk ben verwisseld met een ander kind, omdat ik thuis ben geboren.

We gaan ervan uit dat je bij de geboorte niet bent verwisseld, maar het blijkt dat er een mogelijkheid is dat het wel is gebeurd. Een verpleegster die op het kraamafdeling van het University Teaching Hospital (UTH) in Zambia werkte, beweert meer dan 5.000 baby’s te hebben verwisseld tijdens haar carrière.

Elizabeth Mwewa, de verpleegster in kwestie, ontving een dodelijke diagnose van kanker.

“Ik heb terminale kanker en ik weet dat ik snel zal sterven – ik wens mijn zonden te belijden door God en voor alle getroffen mensen, vooral degenen die tijdens de dienst aan UTH hebben gebaard,” zei ze. “Ik heb God gevonden, ik ben nu opnieuw geboren. Ik heb niets te verbergen. In de 12 jaar dat ik op de kraamafdeling aan de UTH werkte, heb ik bijna 5.000 baby’s verwisseld. ‘

Het slechtste is dat Mwewa toegeeft dat ze het juist leuk vond om baby’s te verwisselen, en dat was de reden dat ze het nog vele jaren bleef doen.

De waakzaamheid van mijn vader klinkt nu niet zo gek, toch?

Hoewel ze weet dat wat ze deed verkeerd was, heeft ze ervoor gezorgd dat er duizenden kinderen zijn waarvan hun ouders ouders niet hun biologische ouders zijn.

Mwewa zegt: “Als je tussen de jaren 1983 en 1995 in UTH bent geboren, zijn de kansen groot dat je ouders misschien niet je biologische ouders zijn. Dus kijk goed naar je broers en zussen, als iedereen bijvoorbeeld wit is en jij donker bent … jij bent dat kind en het spijt me echt heel erg. ”

Hoewel het nog steeds niet duidelijk is of dit inderdaad de waarheid is of niet, zou het geen slecht idee zijn als degenen die in die jaren in UTH zijn geboren, een DNA-test zouden doen. Mwewa heeft zelfs beweerd dat de wisseling van baby’s ertoe heeft geleid dat een aantal echtparen zijn gescheiden omdat het vaderschap van kinderen in twijfel werd genomen.

Mwewa heeft ook het feit naar voren gebracht dat “zij ervoor heeft gezorgd dat veel moeders kinderen borstvoeding geven die niet van hun zijn”. Afgezien van het feit dat het al zo moeilijk is om duizenden kinderen te zien worden grootgebracht door vreemden, is het ook erg verdrietig om te denken aan de harde werkelijkheid – sommige van deze baby’s zijn in verkeerde handen terechtgekomen, allemaal omdat een verpleegster dacht dat het een leuke grap zou zijn om met de toekomst van gezinnen en mensen te rotzooien.

“Ik weet dat ik gezondigd heb tegen God en moge hij mij daarvoor vergeven. Ik vraag de Zambianen ook om mij te vergeven voor de slechte dingen die ik deed met onschuldige kinderen, “zegt Mwewa. “Het is nu dat ik me heb gerealiseerd dat ik gewoon door een demoon was bezeten om dat te doen. Ik wil niet naar de hel gaan. Het spijt me heel erg dat ik veel heb gezondigd. Vergeef mij alstublieft.’

‘Als Mwewa inderdaad de waarheid spreekt, dan is dat één grote en uitgebreide zonde. God kan haar vergeven, maar ik betwijfel of de families die ze pijn heeft haar zullen vergeven.”

UPDATE: Hoe is het mogelijk dat een persoon zoveel baby’s heeft kunnen verwisselen als Mwewa beweerde dat ze dat deed? Een gerenomeerde Snopes.com-factchecker liet weten; Om tussen 1983 en 1995 5.000 baby’s te hebben verwisseld, zou Mwewa dit 13 jaar lang moeten doen met ongeveer één baby, elke dag. Hoe dan ook, als ze de waarheid vertelt, is dit een enge gedachte.

Wat denk je van Mwewa’s bekentenis? Heb je ooit gedacht dat het mogelijk was voor iemand als een verpleegster om baby te verwisselen? Wat zou jij doen als je erachter kwam dat je bij de geboorte bent overgeschakeld? Laat het weten in de comments!

Bron: Yahoo

Laat een reactie achter

Scroll naar boven