Verpleegster adopteert ‘mooie’ te vroeg geboren baby die 5 maanden geen bezoek heeft gehad

Normaal gesproken doen verpleegkundigen die in het ziekenhuis voor kinderen zorgen, precies wat van ze wordt gevraagd – ze zorgen voor kinderen terwijl ze in het ziekenhuis worden opgenomen. Maar toen er na een paar maanden niemand de kleine baby kwam bezoeken, deed een verpleegster in Massachusetts meer dan alleen voor haar zorgen. Ze stapte op en werd uiteindelijk de moeder van die baby.

Als Senior Director of Nursing bij Franciscan Children’s in Massachusetts voelde Liz Smith zich behoorlijk goed in haar professionele leven, maar had het gevoel dat er iets ontbrak in haar persoonlijke leven. Ze had altijd al moeder willen zijn, maar in 2016 was dat nog niet voor haar gebeurd.

Hoewel ze altijd had gedacht dat ze een partner zou vinden, besloot Liz toen ze bijna 40 was en single was om zelf een gezin te starten. Helaas gaf een vruchtbaarheidsspecialiste haar slecht nieuws toen haar labresultaten haar niet beschikbaar maakte als kandidaat voor IVF. “Toen die deur snel en plotseling dichtging”, legt Smith uit in een interview op de website van Franciscan Children’s. “was het een slechte dag.”

Geplaatst door Nurit Greenger op Woensdag 3 april 2019

Maar die zeer slechte dag veranderde in een dag die ze nooit zal vergeten toen ze naar haar werk ging en Gisele ontmoette, een meisje dat te vroeg was geboren en werd blootgesteld aan medicijnen die resulteerde in neonataal verzuimsyndroom, de naam voor een verzameling problemen die baby’s kunnen ervaren wanneer ze afkicken van drugs die ze hebben binnengekregen via hun moeder.

Met een gewicht van slechts 1 pond, 14 gram bij de geboorte, werd Gisele enkele maanden in het ziekenhuis opgenomen, maar niemand kwam haar ooit bezoeken, dus Smith besloot dat zij dat zou doen. “Ik ging elke dag naar haar toe,” zei Smith, “het was een soort van mijn beloning na een lange werkdag.”

Uiteindelijk was het tijd voor Gisele om het ziekenhuis te verlaten, en haar speciale bezoeker werd een pleegouder (Gisele had nog steeds complexe behoeften en had een voedingssonde nodig).

“Het was een emotionele achtbaan”, vertelt Smith aan CNN. “Toen ik haar aanvankelijk begon te koesteren, was het doel om haar met haar biologische ouders te herenigen. Ik had dat altijd als een realiteit in mijn achterhoofd terwijl ik voor haar zorgde. ”

Geplaatst door Nurit Greenger op Woensdag 3 april 2019

Helaas konden de biologische ouders van Gisele de obstakels niet overwinnen die hen verhinderden hun dochter op te voeden, en toen de staat hun rechten beëindigde, gingen ze niet in beroep. Smith verwachtte dat ze gelukkig zou zijn, omdat ze Gisele nu zou kunnen opvoeden, maar ze was boos over de gang van zaken.

Op 18 oktober 2018 heeft Smith Gisele officieel geadopteerd, die nu 2 jaar oud is. Haar gezondheid is sinds haar vroege leven veel verbeterd, en hoewel ze nog steeds voeding krijgt uit haar sonde, eet ze ook normaal voedsel.

Gisele has only been part of Liz Smith’s life for less than two years, but she can’t remember life without her. “Because…

Geplaatst door GOOD News op Vrijdag 8 maart 2019

“Als je me een jaar geleden zou vertellen dat ze om pizza zou vragen, zou ik je niet hebben geloofd”, legt haar moeder uit. “Het gaat opmerkelijk goed, het is gewoon een langzame progressie, maar in de goede richting.”

Smith zegt dat ze zich nog nooit gelukkiger of sterker heeft gevoeld en Gisele ook niet, die onlangs het interview van haar moeder met CNN heeft onderbroken om ‘You Are My Sunshine’ op de nationale televisie te zingen. Toen ze een baby was, kwam niemand haar opzoeken, maar nu heeft ze een moeder die van haar houdt.