Verontwaardigde reacties op witte teamfoto: ”Dit is een schande”

Verontwaardigde reacties op witte teamfoto: ''Dit is een schande''

Een teamfoto van de Arsenal Vrouwen uit Londen gaat momenteel het hele internet over. Niet omdat deze voetbalsters goed presteren.

Teamfoto

Nee, omdat er ‘geen speler van kleur’ op de foto staat. In Noord-Londen, waar het allemaal erg divers is, zorgt dat voor ophef.

Op de foto staan ook twee Nederlandse speelster. Het gaat Om Vivienne Miedema en Victoria Pelova. Maar alle 27 speelsters zijn blank.

Lekker belangrijk zou je denken. Wat maakt iemand huidskleur nou uit? In Noord-Londen denken ze daar anders over. De foto gaat het hele internet over.

Reactie

Een van de meest gelikte reactie, is van een persoon van kleur. Diegene schrijft: ”Mooie foto, maar het is niet mogelijk dat een professioneel sportteam louter uit blanke mensen bestaat in 2023.”

De Engelse voetbalclub, dat in het mannenteam oververtegenwoordig is met mannen van kleur, wilde in eerste instantie niet reageren.

Maar nadat de negatieve reacties bleven binnenstromen, heeft de club nu toch een statement ingestuurd. En natuurlijk wordt er een soort van excuses aangeboden.

Erkenning

”We erkennen dat onze huidige damesploeg niet de diversiteit weerspiegelt die bestaat binnen de club en gemeenschappen die we vertegenwoordigen”, aldus Arsenal.

”Het vergroten van de participatie onder jonge vrouwen en meisjes met verschillende achtergronden is voor ons belangrijk, met specifieke maatregelen om trajecten en toegankelijkheid te verbeteren. In al onze teams, zowel bij de vrouwen als bij de mannen, zijn we trots op onze spelers.”

”Het is een prioriteit voor de club om te blijven streven naar grotere diversiteit en inclusiviteit. Zo kunnen we een gevoel van verbondenheid creëren voor iedereen die begaan is met de club.”

Over de auteur

Scroll naar boven
------DEBUG------