Caty Nixon is een toegewijde arbeids- en bevallingsverpleegster die de afgelopen zes jaar in de medische stad McKinney in McKinney, Texas heeft gewerkt.

Caty’s echtgenoot is een eerste hulpverlener die ook veel uren werkt.

In juli 2019 ging Caty naar het huis van haar tweelingzus na een bijzonder moeilijke en emotionele dag. Het is een plek waar ze meestal troost vindt na een dag waarop haar man niet thuis is.

Caty was net klaar met haar vierde dienst op rij en had in slechts vier dagen meer dan 53 uur gewerkt. Ze had nauwelijks tijd om te eten of te drinken, of om na te denken over alles wat er in het ziekenhuis was gebeurd.

“Ze is zo goed in wat ze doet dat ze vaak vergeet hoe ze voor zichzelf moet zorgen terwijl ze voor haar patiënten zorgt”, zegt haar tweelingzus, Laura.

Die dag hielp Caty bij de bevalling van een onverwachts doodgeboren baby. Hoe ingewikkeld het ook was, ze moest haar emoties in controle houden in het belang van haar patiënten en hun geliefden. Tegen de tijd dat ze het huis van Laura bereikte, zakte ze in een stoel neer met haar eerste echte maaltijd in dagen en begon ze te huilen.

BEKIJK OOK  Maxime Meiland krijgt slecht nieuws te horen en deelt dit met volgers

Laura was zo ontroerd door de inzet en het harde werk van haar zus dat ze een foto van Caty maakte en deze op Facebook deelde.

Vermoeide verpleegster breekt uit in tranen na bevalling van een doodgeboren baby terwijl tweelingzus stiekem foto maakt

“Ze gaat me vermoorden voor deze foto, maar we moeten echt trots zijn op onze verpleegsters!” liet Lara weten via haar Facebook bericht die vervolgens viraal ging.

In slechts een paar dagen was het bericht meer dan 100.000 keer gedeeld – en diende het als een krachtige herinnering aan de offers die verpleegkundigen elke dag brengen.

Bekijk de video hieronder voor verdere informatie:


Like it? Share with your friends!