Vermeende kindermisbruiker hoort eis van OM – drie jaar cel met TBS

Het OM heeft vandaag drie jaar cel en tbs geëist tegen een vermeende kinderlokker. De 51-jarige man gaat bij de naam Marco de W.. Hij staat terecht voor ontucht, aanranding en pogingen daartoe. De W. heeft in totaal 28 jonge slachtoffers gemaakt die hij tot in het bot beschadigd heeft.

2019 tot en met 2021

De doelwitten van de man waren buiten spelende kinderen in het gebied rondom Gouda, Zuidplas en Waddinxveen. De 51-jarige man dwong zijn slachtoffers hun geslachtsdeel te laten zien en zichzelf te betasten. Ook moesten de kinderen toekijken hoe de W. zijn penis toonde aan hen.

Ook maakte hij zich schuldig aan betasting van sommige van de kinderen. De officier van justitie zei hierover in de rechtbank: “Kinderen kwamen totaal overstuur in tranen thuis. Ze moesten eerst geknuffeld worden, voordat ze konden vertellen wat er is gebeurd. Hij heeft ze een deel van hun onbevangenheid ontnomen en inbreuk gemaakt op hun seksualiteit.”

Vader van twee jonge kinderen

Zelf is Marco de W. ook vader van twee jonge kinderen. In de rechtbank heeft hij alle misdrijven bekend. Zijn advocaat pleitte voor een gevangenisstraf van maximaal een jaar: “Hoe eerder de stoornis wordt aangepakt, hoe eerder het risico op herhaling wordt teruggebracht.”

De uitspraak zal op woensdag 22 juni verschijnen. Zelf zei Marco de W. in een verklaring: “Ik zal me 100 procent inzetten voor mijn herstel, om beter te worden.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven